StoryEditorOCM
KulturaU REŽIJI AIDE BUKVIĆ

Predstavljen novi premijerni naslov KMD-a: ‘Dali smo se u potragu za Cvijetom Zuzorić, ali je nismo našli, ona je ostala neuhvatljiva!‘

Piše Dv
19. ožujka 2024. - 15:34

Na konferenciji za medije u foajeu dubrovačkog teatra predstavljen je novi premijerni naslov u Kazališta Marina Držića "U potrazi za Cvijetom Zuzorić" u režiji Aide Bukvić te dramatizaciji Marijane Fumić.

Redateljica je istaknula kako su se uhvatili u koštac s potragom za Cvijetom Zuzorić kako bi pokušali odgonetnuti taj fenomen i razotkriti ga.

image
Vedran Jerinić

- No, kao što svi znate nema puno podataka o Cvijeti i sve je obavijeno mitom. Rastvaramo priču o svemu oko Cvijete. Nemamo odgovor na pitanja tko je bila Cvijeta, zašto je otišla i što je bio ključni trenutak koji ju je otjerao iz Dubrovnika. Rastvorili smo zato brojna pitanja o ženskoj poziciji unutar tog društva, klasnim razlikama, jer kroz predstavu pratimo četiri vladike i njihove sluškinje koji su se svi skupa okupili kako bi vidjeli kako mogu pomoći Cvijeti.

image

Aida Bukvić

Vedran/Jerinić

- Dali smo se u potragu za Cvijetom, ali je nismo našli. Cvijeta je ostala neuhvatljiva, što je lijepo za jedan ovakav lik i što je zapravo drži posebno zanimljivom već 400 godina. Bavimo se odnosima među obiteljima koje žele pomoći Cvijeti, razgovaramo o njoj, ali kako biva u životu ljudi koji žele pomoći nekome na kraju počnu govoriti o sebi. Naši problemi zasjene probleme onoga zbog koga smo se okupili, dodala je Fumić.

image

Marijana Fumić

Vedran Jerinić

Autorski tim čine: Aida Bukvić (redateljica), Marijana Fumić (dramaturginja), Ivo Knezović (scenograf), Doris Kristić (kostimografkinja), Žarko Dragojević (skladatelj), Blaženka Kovač Carić (suradnica za scenski pokret), Marko Mijatović (oblikovatelj svjetla), Maro Martinović (jezični savjetnik), Petra Andrić, Linda Mihaliček (asistentice kostimografije), B creative d.o.o. (stolarski radovi), Timo Škrlec, Mateja Krnjak (kiparski radovi),  Vedran Levi (autor fotografija) i Ivana Ljepotica (inspicijentica). 

U predstavi igraju: Marija Šegvić (Marija Gundulić), Nika Lasić (Džive di Pozze), Gloria Dubelj (Made di Ragnina), Nika di Luccari (Srđana Šimunović), Zdeslav Čotić (Savino de Bobali), Erna Rudnički/Angela Bulum (Fior di Spina), Jasna Jukić (Nicoletta), Angela Bulum/Erna Rudnički (Rade Vickova iz Omble), Glorija Šoletić (Aniza di Giuro Stiepanovich) i Mirej Stanić (Stanula Petrova iz Župe). 

image
Vedran Jerinić

"U potrazi za Cvijetom Zuzorić" premijerno će biti izvedena u petak, 22. ožujka u 20 sati. Pretpremijerna izvedba je u četvrtak, 21. ožujka u 20 sati, dok su reprizne izvedbe 27. ožujka te 5. i 6. travnja. Riječ je o još jednoj koprodukciji u nizu, ovog puta s Kulturni i multimedijski centar Bjelovar.

26. travanj 2024 16:57