StoryEditorOCM
KulturaREPRIZA

Predstava ‘Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije‘ vraća se u dubrovački teatar

Piše Dv
9. svibnja 2023. - 11:34

"Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije" igra 13. svibnja u 20h na Velikoj Sceni KMD-a! Komad Tibora Hrsa Pandura i Livije Pandur prema dramama "Dan umorstava u povijesti o Hamletu" Bernarda-Marie Koltèsa i "Hamlet" Williama Shakespeara.

Autorski tim čine: Livija Pandur (režija i adaptacija teksta), Tibor Hrs Pandur (dramaturgija i adaptacija teksta), Livija Pandur i Irena Kraljić (scenografija i kostimi), Žarko Dragojević (autor glazbe i oblikovatelj zvuka), Vesna Kolarec (oblikovateljica rasvjete), Miran Brautović (oblikovatelj video projekcija) te Ines Tričković (suradnica za pjevanje).

Ova suvremena adaptacija kultnog teksta u režiji Livije Pandur uprizorena je s četira lica - Ofelija (Marija Šegvić), Hamlet (Nikša Arčanin), Gertruda (Mirej Stanić) i Klaudije (Zdeslav Čotić). Dan umorstava u povijesti o Hamletu, tekst na kojem se temelji ova predstava sublimira događaje iz Hamleta u jedan jedini dan i na samo četiri lica, za koja se čini, da zatvoreni u posmrtnom bunkeru uprizoruju uvijek jednu te istu dramu.

25. travanj 2024 02:01