StoryEditorOCM
KulturaRAZGOVOR S NOVIM RAVNATELJEM KAZALIŠTA MARINA DRŽIĆA

PAOLO TIŠLJARIĆ Neću se baviti uličnim tračevima i glupostima, nego teatrom u koji svi rado dolaze!

8. prosinca 2018. - 17:27

Nakon skoro jednogodišnje ”drame” oko izbora prvog čovjeka dubrovačkog teatra, zagrebački redatelj Paolo Tišljarić zasjeo je na ravnateljsku stolicu Kazališta Marina Držića. S obzirom na to da je već surađivao na predstavama Dubrovačkih ljetnih igara, pa i s Kazališnom družinom "Kolarin", prilično dobro poznaje kazališne prilike u Dubrovniku.


REPERTOAR NA "NOGAMA" KLASIKE


Dobili ste podršku Gradskog, ali ne i Kazališnog vijeća, za "zlo” su Vam uzeli između ostalog i godine?
Odlučio sam se prijaviti na natječaj iz želje da u svojoj karijeri napravim korak više. Trudio sam se napraviti kvalitetan program i ponuditi svoju viziju funkcioniranja KMD-a. To je javni posao, pa svatko ima pravo na svoje mišljenje o meni kao kandidatu, ali drago mi je što sam na kraju dobio priliku da vodim ovaj teatar.

Smeta li Vam što nemate potporu Kazališnog vijeća?
Otkada sam imenovan, radim na odnosima s Kazališnim vijećem. Uspostavljanje kvalitetne komunikacije ključno je da bi kuća dobro funkcionirala. Imao sam nekoliko konstruktivnih sastanaka s gospodinom Gozzeom, pa se nadam uspješnoj suradnji u budućnosti.

Što je težište i što cilj Vašeg programa?
Repertoar sam se trudio formirati na ”nogama“ klasike s velikim naglaskom na hrvatske pisce jer je to bitno i potrebno u ovom trenutku. Primjerice, iz zagrebačke se prakse vidi da publika voli gledati predstave nastale po tekstovima domaćih autora, ali s druge strane i klasična djela svjetskih dramatičara koja su falila na pozornici KMD-a zadnjih par godina. Isto tako, želim dovesti neka velika i neka nova redateljska imena. To je važno kako bi se ansambl osnažio. Mislim da je zdravo dovoditi vrhunske ljude iz struke, ali i mlade kako bi ovdje počeli svoju karijeru. Od velikih dolaze režirati...

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika!

 

06. svibanj 2024 07:52