StoryEditorOCM
KulturaGALERIJA OTOK

Otvorena izložba ‘Tex instalacija - intervencija‘: Stolice koje govore Ajle Hebib Špoljarec

Piše DV
14. kolovoza 2022. - 10:32

Izložba “Tex instalacija – intervencija“ autorice Ajle Hebib Špoljarec predstavljena je u petak, 12. kolovoza u Galeriji Otok, Art radionica Lazareti.

Autorica Ajla Hebib Špoljarec rad postavlja u središte izložbenog prostora u očište promatrača, ispred kojeg su postavljene stolice sa natpisom GDJE SI, kako bi promatrač pronašao svoj kut gledanja i sudjelovao u intervenciji izložbe.

PROMOTRI, SJEDNI, ZAGLEDAJ SE, RAZMIŠLJAJ, PRONAĐI NEŠTO ZANIMLJIVO, MISLI O SEBI, RELAKSIRAJ SE…

G D J E S I

image

Izložba Ajle Hebib Špoljarec u Galeriji Otok

Privatni Album/

Više od dva desetljeća rada autorica Ajla Hebib Špoljarec kontinuirano djeluje u području modnog dizajna i konceptualne umjetnosti, istražuje  vizualni jezik  i komunikacijske obrasce novih medija koje primjenjuje kroz svoj rad.

Posljednji  koncept Tekstille instalation bio je izložen u Japanu te potom u Hrvatskoj. Objekt se ovom prilikom izlaže u Galeriji Otok u konceptuTex instalacija – intervencija.

- Ajla Hebib Špoljarec kontinuirano istražuje vizualni jezik i komunikacijske obrasce novih medija, kao i mogućnosti i krajnosti mogućnosti korištenja tekstila, često sintetizirajući to dvoje u širokom programskom rasponu svoga rada – od modnih dodataka do umjetničkih instalacija kao što su mobili ili recentna serija Textil installation, svojevrsnih oprostorenih slika-tapiserija uniformnog formata većih dimenzija - napisala je u autorica predgovora izložbi dr.sc. Silva Kalčić.

25. travanj 2024 10:01