StoryEditorOCM
KulturaPETA LAĐA LAZARETA

Otvoren jazz festival "Dubrovnik Jazz Outbreak 2019"

Piše DV
Foto: Božo Radić/CROPIX
8. studenog 2019. - 22:38
U organizaciji Dubrovačke baštine d.o.o. za Grad Dubrovnik u petoj lađi u Lazaretima otvoren je jazz festival "Dubrovnik Jazz Outbreak 2019" koji će trajati od 8. do 10. studenog. Na festivalu će nastupiti najistaknutija imena svjetske i domaće jazz scene poput Felipe Sequeira Quarteta, poznatih majstori fuzije jazza, brazilske i kubanske glazbe, Howard Curtis Tria koji predvodi cijenjeni bubnjar i glazbeni pedagog Howard Curtis, prvaka skandinavske jazz scene Vilkka Wahl Quinteta i sjajnog jazz sastava iz Makedonije Cuckoo Rack.
 
Domaće snage predvodi nagrađivani mladi jazz gitarista i originalni autor Filipa Pavića sa svojim Quintetom, dok će Dubrovnik predstavljati Ivan Bonačić Quartet.
 
Najzvučnije ime festivala svakako je Luis Bonilla, slavni jazz trombonist, koji će nam se pridružiti po okončanju uspješne američke turneje s Philom Collinsom. Bonilla je dobitnik sedam nagrada Grammy i njegov će temperamentni latin jazz stil nesumnjivo pogoditi mediteranski duh domaće publike i privući ne samo poznavatelje jazza, već sve ljubitelje dobre glazbe.
 
26. travanj 2024 12:18