StoryEditorOCM
KulturaU cavtatskom hotelu Supetar

Otvaranjem izložbe skulptura Deše Vlahutin predstavljen projekt ‘SupetART‘

Piše dv
9. kolovoza 2023. - 12:29

Jadranski luksuzni hoteli sa zadovoljstvom najavljuju projekt stvaranja novih doživljaja umjetnosti u prostorima svojih hotela. Projekt „SupetART“ kao svojevrsni „artist-in-residence” program nastao je s ciljem promocije umjetnosti u kojem će Hotel Supetar u Cavtatu služiti kao drugačiji izložbeni prostor za predstavljanje umjetničkih djela i biti mjesto susreta s renomiranim domaćim umjetnicima. 

image

Izložba skulptura Deše Vlahutin u Cavtatu

Alh/

Prva izložba u sklopu projekta SupetART otvorena je sinoć u skrovitom vrtu Hotela Supetar gdje su pred domaćom publikom i gostima izložene skulpture dubrovačke umjetnice s londonskom adresom i iznimnom inozemnom karijerom, Deše Vlahutin, koja se predstavila domaćoj publici nakon uspješne izložbe u aukcijskoj kući Bonhams.

image

Izložba skulptura Deše Vlahutin u Cavtatu

Alh/

Izložene u formi pop-up izložbe, Dešine skulpture iz serije "The path of the squares" i dijela serije "One of eight" odišu minimalizmom karakterističnim za njezin opus. Dešin rad oduševljava bez vidljivih tragova umjetnikove ruke. U njenom radu, manje znači više, a naglasak je na iznimnoj upotrebi materijala. Njezin autentičan suvremeni pristup minimalizmu dosljedno poštuje pravila i principe ove umjetničke struje, čineći je istinskom majstoricom minimalističke umjetnosti kakvu je svijet imao priliku doživjeti na vrhuncu tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća, a koju će sada i gosti i ostali posjetitelji Hotela Supetar tijekom kolovoza imati priliku doživjeti u jedinstvenom prostoru i iskustvenom događaju kao idealnoj scenografiji za novo estetsko iskustvo minimalizma Dešinih skulptura. 

image

Izložba skulptura Deše Vlahutin u Cavtatu

Alh/

Izložba skulptura Deše Vlahutin može se razgledati u Hotelu Supetar u Cavtatu do 28. kolovoza svaku večer od 20 sati uz prethodnu najavu na broj: 020 479 833. 

image

Izložba skulptura Deše Vlahutin u Cavtatu

Alh/
28. travanj 2024 07:02