StoryEditorOCM
KulturaArt radionica Lazareti

Orsat Franković u četvrtak otvara izložbu "Stvaranje mjesta"

Piše dv
22. kolovoza 2022. - 16:25

Orsat Franković, grafički dizajner iz Dubrovnika, u četvrtak, 25. kolovoza 2022., s početkom u 20:30 sati, u galeriji „Otok“ Art radionice Lazareti otvoriti će izložbu pod nazivom "Stvaranje mjesta".

Tom prigodom, iz dugogodišnjeg dizajnerovog stvaralačkog opusa, izdvojeni su radovi iz razdoblja od 2001. do 2021. koje povezuje pojam „mjesta“ u stvarnom i imaginarnom smislu, a dio eksponata mogao bi potaknuti poseban interes građana, s obzirom na to da je nastao kao svojevrstan komentar na Dubrovnik kao lokaciju obilježenu monokulturom masovnog turizma koja, po umjetnikovom mišljenju, transformira prostorni i društveni kontekst do neprepoznatljivosti te, kada su potrebe zajednice u pitanju, do neuporabljivosti.

Dubrovačka publika imat će priliku do 23. rujna u Art radionici Lazareti upoznati se s izloženim radovima kao i kreativnim konceptom Stvaranja mjesta kojeg je osmislio autor i kustos izložbe, Marko Golub, u sklopu tematskog ciklusa programa Hrvatskog društva dizajnera namijenjenog predstavljanju i kritičkom vrednovanju rada hrvatskih dizajnera srednje generacije, zbog čega je izložba premijerno proljetos prikazana i u Zagrebu.

19. travanj 2024 03:44