StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR & MARIJA PAVLOVIĆ

ODRŽAN KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Mozart i Dvořák za početak prvog Stradun Classica

Piše PSD.
7. travnja 2018. - 12:56

Prvo izdanje festivala komorne glazbe "Stradun Classic" započeo je koncertom Dubrovačkih simfoničara u crkvi Male braće pod ravnanjem austrijskog dirigenta Christopha Campestrinija. Kao solisti nastupili su: glavni oboist Gürzenich Orchestra Köln i voditelj komornog glazbenog društva KammermusikKöln Tom Owen, prvi fagot Rotterdamske filharmonije Pieter Nuytten, slovenski hornist Boštjan Lipovšek te inicijatorica festivala, klarinetistica Marija Pavlović.

Na repertoaru su bili Mozartova Sinfonia concertante u Es duru za obou, klarinet, fagot, hornu i orkestar te Dvořákova Simfonija br. 5 u F duru, op. 76.

U nastavku festivala spomenutim izvođačima će se pridružiti violinist Daniel Rowland iz Nizozemske, a iz Francuske čelistica Maja Bogdanović te iz Slovenije kontrabasist Zoran Marković. Pijanistica Martina Filjak i čelistica Monika Leskovar nastupit će u rujnu, a kroz festival orkestar će raditii s dirigentima Tomislavom Fačinijem i Darrellom Angom iz Singapura. 

Festival "Stradun Classic", kojeg organiziraju Dubrovački simfonijski orkestar i Marija Pavlović, održat će se u dva ciklusa: prvi dio od 6. do 11. travnja, a drugi dio od 4. do 14. rujna. Dv
 

03. svibanj 2024 07:38