StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKE KNJIŽNICE

Oceanske priče Mladena Šuteja

23. veljače 2018. - 15:01

Predavanjem Mladena Šuteja „Od Cape Horna do Polinezije“ nastavlja se ciklus putopisnih predavanja „Putositnice utorkom“ u Dubrovačkim knjižnicama. Šutej je poznat kao strastveni jedriličar, snimatelj i književnik koji je prejedrio šest puta Atlantik (jednom solo), dva puta Pacifik (jednom solo) te jednom Indijski ocean i tri puta Labradorsko more. Također dva je puta bio na Rtu Cape Horn, jednom prošao rt Dobre Nade i bio na svim svjetskim kontinentima uključujući i Antarktiku. Inače, Šutej je napisao sedam knjiga, a pored njih u još jednoj je koautor i glavni urednik (Nautički peljar Jadrana).

Iskustva sa svojih ekspedicija, s naglaskom na put od Cape Horna do Polinezije, Šutej će s dubrovačkom publikom podijeliti u utorak, 27. veljače u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Za Šuteja kažu da je čovjek koji je u stanju smisliti najkompliciraniji projekt ali ga i realizirati. A u utorak će Irja Jerković predstaviti njegovu zadnju knjigu „Ocean i druge priče“ koja je izdata 2017., a u kojoj se nalaze odgovori na pitanja: Što se mota po glavi čovjeka koji jedri sam 34 dana preko Tihog oceana? Kako je ploviti i pristajati po rijekama? Kako je kad te u zatvoru oslovljavaju sa Vi, a na sudu ti skinu okove i dobiješ kroasan? a tu su i mnoge druge zanimljivosti.

25. veljača 2024 09:27