StoryEditorOCM
KulturaPRIGODNI PROGRAM

Obilježavanje 355. obljetnice Velike trešnje u Kneževom dvoru: dubrovačku publiku očekuje predavanje Ane Prohaske Vlahinić i prvo predstavljanje ‘Trećeg ključa‘ Vedrana Mezeija u Gradu

Piše Dv
4. travnja 2022. - 11:35

U Kneževom dvoru 6. travnja s početkom u 19 sati obilježit će se 355. obljetnica Velike trešnje. Tom prigodom Dubrovački muzeji u suradnji s udrugom Dva skalina i izdavačkom kućom Ibis grafika iz Zagreba pripremili su zanimljiv program koji će biti i humanitarnog karaktera. Dr. sc. Ana Prohaska Vlahinić održat će predavanje pod nazivom "Ljudi i Grad u vrijeme Velike trešnje 1667." koje će biti popraćeno prigodnom video animacijom.

image

Autor knjige "Treći ključ" Vedran Mezei

Privatni album

Osim toga, Vedran Mezei, autor knjige "Treći ključ", predstavit će svoj roman čija povijesna radnja prati upravo ovaj događaj. Za glazbu uživo pobrinut će se duo Lingua Franca, a u neformalnom dijelu programa predviđena je kušnja vina vinarije Zoro. Ivona Perak, vlasnica obrta "Basta mi", izložit će svoje ručno rađene suvenire; uskršnja jaja ukrašena pčelinjim voskom. Sav prihod od manifestacije bit će namijenjen Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "Dva skalina". Voditeljica programa je Suzi Sokol, a ulaz je slobodan i ne treba se prethodno najavljivati. 

22. travanj 2024 21:14