StoryEditorOCM
KulturaFORUM MLADIH

Najmlađi pokazali kako se čuva baština: na skalinima parčeve crkve održana Smotra kolendara i zdravičara, bio je ovo divan doprinos blagdanskoj atmosferi

Piše Dv
8. prosinca 2021. - 18:38

U sklopu Foruma mladih a u organizaciji Dječjeg zbora "Dubrovnik" na skalinima crkve sv. Vlaha održana je Smotra kolendara i zdravičara. Program su vodile Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić.

Naime, u organizaciji Grada Dubrovnika, točnije Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo tijekom školske godine svaki je mjesec posvećen određenom obliku pozitivne afirmacije djece i mladih. Smotrom kolendara i zdravičara Foruma mladih u prosincu se afirmira njegovanje nematerijalne baštine.

Prošle godine Smotra je održana online, montažom snimaka dotadašnjih nastupa, jer drugačije nije moglo biti. Ove godine, u organizaciji Dječjeg zbora "Dubrovnik" i sa sestrama Dražić kao voditeljicama, ponovo je pokrenuto djelovanje Radionice kolende i božićne pjesme.

Naglašavaju kako se sve odvijalo uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera, a kroz Radionicu je – podijeljeno u manje grupe – prošlo pedeset i četvero djece, pjevača i svirača, u dobi od četiri do četrnaest godina.

Prvo predstavljanje njihovog ovogodišnjeg upoznavanja s kolendama dubrovačkog kraja ujedno je bilo i simbolično održavanje ove Forumske večeri.

07. svibanj 2024 09:55