StoryEditorOCM
KulturaGALERIJA KRUG

Mišo Baričević u Dugom Ratu otvorio izložbu ‘Čitači vremena‘, trag rodnog Dubrovnika obilježava autorov rad osebujnim rukopisom

Piše Dv
4. lipnja 2023. - 20:27

Dubrovački slikar Mišo Baričević otvorio je u Galeriji Krug u sklopu 13. Likovne kolonije u Dugom Ratu, a u organizaciji Poljičke likovne udruge "Krug", izložbu pod nazivom "Čitači vremena".

image
Privatni album

- Slikarstvo Miša Baričevića predstavljeno kroz izložbu "Čitači vremena”" odvodi nas u čudesan svijet, na granici imaginacije i stvarnosti. Pred nama je 16 slika velikog formata, koje autor radi u tehnici akrila na platnu i osebujnim koloritom vodi nas od „momenta do momenta” ulicama Grada u kojem je odrastao. Trag rodnog Dubrovnika, djetinjstva koje provodi na ulicama i po zidinama Grada, koji slikar nosi u ‘u venama‘, obilježavaju autorov rad osebujnim rukopisom. Bez obzira o kojem se uhvaćenom momentu života radi, stvarnom ili imaginarnom, stvara sliku Grada u čijem središtu je uvijek čovjek... žena ili muškarac, svejedno. Kroz svoje slikarstvo Mišo Baričević provlači i vlastiti pogled na svijet. Izložba i ciklus ‘Čitači vremena‘ nastavak je ciklusa ‘Stanje duha‘ i ciklusa ‘Vremena‘, kojima slijedeći svoj put, svoj san dječaka sa zidina, svima nama pruža užitak ulaska u čudesni kolorit. Podjednako dobro, kroz tridesetak samostalnih izložbi i još više skupnih, autor se izražava monokromnim bojama, opusom koji slikarskim izražavanjima stvara respekt i zaustavlja dah. Mišo Baričević slikar je iz Dubrovnika, ali i slikar svijeta, ljudi, emocija, čitača vremena i pomalo nostalgičan, ali dosljedan ljepoti izražaja. Kao suvremeni hrvatski slikar pozicionirao se visoko, svaka nova izložba potvrda je slikarske kvalitete, koja ne gubi svoj sjaj. Čitači vremena ostavljaju svoj slikarski trag, do nekog novog ciklusa, koji radoznalo iščekujemo, napisala je, između ostalog, u popratnom katalogu profesorica umjetnosti Cvjetana Bazina Periša.

image
Privatni album

Izložba ostaje otvorena do 22. lipnja. 

19. travanj 2024 04:53