StoryEditorOCM
KulturaUSKORO PREMIJERA:

JOŠ DESET DANA DO PREMIJERE Pred kraj Igara „Glava lava“ premijerno na igralištu pod Minčetom

Piše dv
9. kolovoza 2021. - 10:47
Na igralištu podno tvrđave Minčeta u tijeku su probe za posljednju ovoljetnu dramsku premijeru „Glava lava“Dlji

Na igralištu podno tvrđave Minčeta u tijeku su probe za posljednju ovoljetnu dramsku premijeru „Glava lava“ prema istoimenom romanu Ivana Salečića, u adaptaciji Marijane Fumić i režiji Aide Bukvić te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla. Predstava je na programu 72. Dubrovačkih ljetnih igara od 20. do 24. kolovoza na istoj lokaciji.

image
Na igralištu podno tvrđave Minčeta u tijeku su probe za posljednju ovoljetnu dramsku premijeru „Glava lava“
Dlji

„Glava lava“ govori o Dubrovniku kao mjestu sudara bremenite povijesti i burleskne tranzicije, a riječ je o adaptaciji istoimenog romana prvijenca Ivana Salečića u kojem autor isprepliće dvije priče, progovarajući o suvremenom Dubrovniku, kao i onom iz prošlih vremena, s naglaskom na povijest obitelji Gundulić i zanimljivu povijest Grada nad kojim lebdi zloguki usud Velike trešnje. Dramaturgiju i adaptaciju potpisuje Marijana Fumić, redateljica je Aida Bukvić, za scenografiju je zadužen Ivo Knezović, a za scenski pokret Blaženka Kovač-Carić. Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, oblikovatelj svjetla Martin Šatović, a iza glazbe stoji Maro Market. Festivalski dramski ansambl čine Amar Bukvić, Iva Kraljević, Jadranka Đokić, Dražen Šivak, Branimir Vidić - Flika, Maro Martinović, Doris Šarić-Kukuljica, Romano Nikolić, Marin Klišmanić, Gloria Dubelj i Veronika Mach.

image
Na igralištu podno tvrđave Minčeta u tijeku su probe za posljednju ovoljetnu dramsku premijeru „Glava lava“
Dlji

Premijera predstave održat će se u petak, 20. kolovoza u 21:30 sati na igralištu pod Minčetom, a još četiri izvedbe na rasporedu su 21., 22., 23. i 24. kolovoza. Donator predstave je vjerni partner festivala OTP banka.

16. travanj 2024 20:30