StoryEditorOCM
KulturaDUBROVNIK U POZNO LJETO |

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz violinista Dan Zhua

Piše dv
5. rujna 2021. - 14:21

U sklopu festivala Dubrovnik u pozno ljeto održan je treći koncert ispred Dvora. Pred brojnom publikom nastupio je Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Marca Tarduea i solist Dan Zhu, talentirani, međunarodno poznati kineski violinist.

Na koncertu su izvedene Beethovenove skladbe Koncert za violinu i orkestar u D duru, op. 61 i Simfonija br. 1 u C duru, op. 21. Virtuozno umijeće solista uz orkestar privukli su mnogobrojne prolaznike pa se za koncert tražilo mjesto više. Glavni dirigent i glazbeni direktor festivala poručio je prije samog nastupa kako se nada da će glazba uspjeti ujediniti glazbenike i publiku u ovim vremenima razdvojenosti, a prema svemu sudeći, svoj su cilj postigli. Dan Zhu oprostio se s dubrovačkom publikom rekavši kako jedva čeka ponovno zasvirati u našem prekrasnom, povijesnom i kulturnom gradu.

Violinist Dan Zhu naširoko je poznat kao jedan od najboljih i vodećih kineskih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni. Izvodio je na međunarodnim scenama Europe, Amerike i Azije, a prema magazinu Strad opisan je kao „umjetnik izražene skromnosti i predivne produkcije tonova.“

Nakon uspješnog prvog dijela Festivala, organizatori najavljuju i buduće koncerte te pozivaju sugrađane i njihove goste da svojim dolaskom uljepšaju nastupe!

26. veljača 2024 08:52