StoryEditorOCM
KulturaBEZ PROMJENE NA KORMILU

Jednoglasna odluka: Kazališno vijeće predložilo Paola Tišljarića za novog starog ravnatelja dubrovačkog teatra, sad su na redu gradski vijećnici

Piše Bruno Lucić
10. prosinca 2021. - 12:24

Kazališno vijeće Kazališta Marina Držića jednoglasno je predložilo Paola Tišljarića za novog starog ravnatelja dubrovačkog teatra.

Kako je rekla predsjednica Kazališnog vijeća Vesna Babarović, prijave su otvorene 6. prosinca a Vijeće se sastalo i 9. prosinca, te su se nakon kratke diskusije jednoglasno odlučili za program aktualnog ravnatelja.

Babarović je istaknula da je Tišljarićev program više nego adekvatan sadašnjoj financijskoj situaciji, da je Tišljarić u gotovo pa nemogućim uvjetima toliko toga učinio za dubrovačko kazalište, pokrenuo ga i približio mladima.

Babarović je dodala da to ne znači da program Tišljarićevog protukandidata, glumca Frane Perišina, nije imao svojih kvaliteta ali su se oni ipak odlučili za Tišljarićev program.

Pokraj Babarović, Kazališno vijeće čine i potpredsjednik Đuro Marketa, te članovi Branimir Vidić, Asim Arslanagić i Karlo Krijes.

Podsjetimo, Tišljarić je za ravnatelja dubrovačkog teatra imenovan 2018. godine, tada bez podrške Kazališnog vijeća KMD. Sadašnji prijedlog Kazališnog vijeća upućen je Odboru za izbor i imenovanja, nakon čega će se naći na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća Dubrovnika.

27. travanj 2024 07:57