StoryEditorOCM
KulturaSUTRA U DVORU

JEDINSTVENA IZVEDBA - Opera ‘Don Giovanni‘ ansambla Opera Pannonica

Piše Maja Rilović Koprivec
29. lipnja 2021. - 17:01

Orkestar Luke Sorkočevića pod dirigentskom palicom Slobodana Begića i Operni ansambl Opera Pannonica Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka izvest će sutra, 30. lipnja od 21 sati  u Kneževu dvoru  operu Wolfganga Amadeusa Mozarta  “Don Giovanni”.

Orkestrom Luke Sorkočevića dirigirat će Slobodan Begić, a redatelj i umjetnički voditelj izvedbe je Berislav Jerković koji je i umjetnički ravnatelj Ansambla Opera Pannonica. Solisti su Manos Christofakakis, Ana Papa, Berislav Jerković, Ljubomir Popović, Marijo Krnić, Iva Herman i Katarina Šarić.

U dubrovačkoj izvedbi Don Giovannija u Kneževu dvoru uključeni su nastavnici i učenici  UŠLS, jer ovo je prilika da se učenici upoznaju s radom na operi, najsloženijim glazbenim djelom, ističu u UŠLS koja se s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, povezala preko  Dubrovčanina Vlaha Ljutića koji je profesor na Akademiji.

 Opera Pannonica, operni je ansambl Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka osnovan 2010. godine, a okupio je glazbene umjetnike grada Osijeka, profesore glazbe kao i brojne goste iz zemlje i inozemstva (Srbija, Mađarska, BiH, Slovenija, Južna Afrika, SAD, Njemačka, Italija, Izrael, Švicarska, Kanada ... ). U punom sastavu ansambl broji 15-tak vokalnih solista, 20 članova zbora i 30-ak članova orkestra koji zajedno čine jedinstven operni ansambl. Pored cjelovitih, scenskih opernih izvedbi, ansambl izvodi i koncertne nastupe opernih i operetnih djela, a također izvodi i ostalu vokalnu literaturu (kantate, oratorije, solo pjesme).

 Operni ansambl mladih  umjetnika iz Osijeka već je nastupio sinoć u domu kulture u Cavtatu, u organizaciji Umjetničke udruge Konavle Art - 15. Festival „Glazba i riječ“, a  uz potporu TZ općine Konavle, Muzeja i galerija Konavala i Dubrovačko-neretvanske županije.

02. svibanj 2024 03:37