StoryEditor
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA |

IZVEDENA PRVA OVOGODIŠNJA PREMIJERA Marjan Nejašmić Banić, Bojan Beribaka i Zdeslav Čotić "Artom" nasmijali dubrovačku publiku

Piše Dv
19. veljače 2021. - 21:43

U Kazalištu Marina Držića premijerno je izvedena predstava „Art“ Yasmine Reza u režiji Jasne Jukić. U predstavi igraju Zdeslav Čotić (Srđan), Bojan Beribaka (Ivan) i Marjan Nejašmić Banić (Marko) dok autorski tim čine: Paolo Tišljarić (scenografija, izbor kostima i oblikovanje rasvjete), Žarko Dragojević (autor glazbe) te inspicijentica Ivana Ljepotica.

- Predstava “Art” govori o trojici prijatelja koji su vremenom otišli različitim životnim putevima i izgradili različite sustave vrijednosti, ali se usprkos tome i dalje druže. Tako je sve dok jedan od njih trojice ne kupi sliku čuvenog autora, kojoj drugi odriče bilo kakvu umjetničku vrijednost. Ta slika, kupljena po basnoslovnoj cijeni, postat će uzrok žučnih prepirki i rasprava, u kojima tri prijatelja preispituju i iskrenost dotadašnjih postupaka i cijeli međusobni odnos. Beznačajna kupnja slike otvara prostor preispitivanja prijateljstva trojice prijatelja. Taj vječni ljudski strah od napuštanja i želja za ljubavlju u nama stvara nesigurnost koju netko rješava kupujući skupe predmete, netko „dobrom“ udajom, a netko iskazom druge osobe o našoj jedinstvenosti. To je tema predstave „Art“ koja sigurno neće dati odgovore, ali će nam otvoriti pitanja, a uz to ćemo se i nasmijati, jer zaista je u njoj riječ o nekim drugim ljudima, a ne o nama… Srđan, Ivan i Marko tri su lica koja kod publike izazivaju osmijeh, suosjećanje i ocrtavaju likove koje svakodnevno susrećemo na ulici, poslu, a ponekad među svojim prijateljima ili u ogledalu! Svaki od njih karakterno je različit, ali na kraju dana i sličan – jer to je bit svakog prijateljstva, stoji u popratnom tekstu.

Reprize su na rasporedu 20., 25., 26. i 27. veljače - sve izvedbe s početkom u 20 sati.

item - id = 1078873
related id = 0 -> 1145232
related id = 1 -> 1144475
27. studeni 2021 18:46