StoryEditorOCM
KulturaFOAJE KMD-a

Izložbom Andree Vukoje, Stefanie Hudspeth, Elije Friganović i Sunčane Barbarić, nastupom članica ‘Studija Stage‘ i predstavom Kolarina otvoreni 9. Dani kreativnih i kulturnih industrija

Piše Bruno Lucić
21. studenog 2022. - 20:20

Izložbom "Kako gledati Grad" Andree Vukoje, Stefanie Hudspeth, Elije Friganović i Sunčane Barbarić, nastupom članica "Studija Stage" voditeljica Belinde Marić i Bete Milić u foajeu Kazališta Marina Držića, kao i izvedbom predstave "Do posljednje kapi krpi" Kazališne družine Kolarin na Velikoj sceni dubrovačkog teatra otvoreni su 9. Dani kreativnih i kulturnih industrija.

image

Slijeva: Sunčana Barbarić, Stefanie Hudspeth, Andrea Vukoja i Elia Friganović
 

Tonći Plazibat/Cropix

Riječ je o već dobro znanom događaju koji objedinjuje cjelokupnu dubrovačku kreativnu scenu (arhitekturu, dizajn, film, glazbu, informacijsko-komunikacijske tehnologije, kazalište i ples, likovnu umjetnost, fotografiju i izdavaštvo, ali i drugo) s ciljem promocije i umrežavanja, ali i boljeg povezivanja ponude i potražnje u sektoru kreativnih industrija te ostvarivanja partnerstva između udruga, institucija i privatnih subjekata. Organizator je Dubrovačka razvojna agencija DURA, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

image

Slijeva: Sunčana Barbarić, Stefanie Hudspeth, Andrea Vukoja i Elia Friganović
 

Tonći Plazibat/Cropix

Predsjednica Uprave DURA-e Ana Marija Pilato Krile naglasila je kako DKKI daju poticaj kulturi, ali i kulturnoj raznolikosti, kako pomiču održivi razvoj, ali i cjelokupnu kulturnu scenu. Otkrila je kako je tema ovogodišnje manifestacije urbana revitalizacija, a poticaj za odabir teme dali su planovi za adaptaciju i relativizaciju TUP-a koji bi se u budućnosti pretvorio u mjesto društvenog okupljanja. Upravo zbog toga će se dio događanja održati upravo u TUP-u. Zahvale su upućene i Kazalištu Marina Držića, Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik, Muzeju crvene povijesti, Društvu dubrovačkih arhitekata, Lazaretima – kreativnoj četvrti, Dubrovačkoj baštini, Zajednici tehničke kulture Grada Dubrovnika i DNŽ, Love baru, klubu Dubina i Kazališnoj družini Kolarin.

Članica Uprave DURA-e Marina Lazarević predstavila je sudionike otvaranja, dok je slikarica Stefanie Hudspeth naglasila kako se ona i umjetnice koje izlažu zajedno s njom već znaju i druže od djetinjstva, zajedno su se školovale i međusobno pratile razvoj i promjene u stilovima.

image

Marina Lazarević

Tonći Plazibat/Cropix

Manifestaciju je otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić koja je naglasila važnost Dana kreativnih i kulturnih industrija koji, kako je rekla, priliku daju manje poznatim pojedincima i udrugama.

image

Jelka Tepšić

Tonći Plazibat/Cropix

Autorski tim predstave "Do posljednje kapi krvi" čine: Nina Horvat (autorica), Paolo Tišljarić (režija, scenografija, izbor kostima), Žarko Dragojević (glazba), Marija Jozipović (šminka, frizura), Silvio Giron (majstor svjetla), Milan Tomašić (oblikovatelj zvuka) i Davor Pukljak/Frontispis (grafički dizajn).

Uloge igraju: Jelica Čučević kao Lorena (60), Leo Mrkić kao Božidar (65), njezin muž, Jelena Maržić kao Mirna (35), njihova kći, Vinko Jažo kao Nikola (34), njihov sin, Marinka Metković kao Anja (34), Nikolina supruga, Darija Mikulandra Žanetić kao Đurđa (90), Lorenina teta i Marko Ilić kao Dorian (40), Lorenin ljubavnik.

image

Prizor iz predstave "Do posljednje kapi krvi"

Deveti Dani kreativnih i kulturnih industrija traju do 25. studenog.

23. travanj 2024 15:55