StoryEditorOCM
KulturaU VUKOVARU

Gradska glazba Dubrovnik predstavljala je naš grad na festivalu Svi Zajedno Hrvatsko Naj

Piše dv
9. svibnja 2023. - 16:12

Gradska glazba Dubrovnik ovaj vikend predstavljala je grad Dubrovnik na festivalu Svi Zajedno Hrvatsko Naj u Vukovaru. Riječ je o manifestaciji koja se održava petu godinu zaredom, a na kojoj se predstavlja nematerijalna kulturna baština, turističke destinacije i atrakcije. Vukovar kao simbol zajedništva čitave Hrvatske ugostio je u nekoliko dana preko 1000 sudionika iz raznih udruga diljem Lijepe naše.

Za vrijeme boravka u Vukovaru Gradska glazba Dubrovnik nastupila je prilikom otvaranja festivala 5. svibnja. Glazba je prateći Mažoretkinje grada Vukovara svirala koračnice preko tradicionalnog Cvjetnog korza i ispred gradske vijećnice. Tom prilikom kapelnik Gradske glazbe Dubrovnik, Damir Vlašić, razmijenio je darove s gradonačelnikom Vukovara, Ivanom Penavom. U subotu, 6. svinja, Gradska glazba Dubrovnik ponovno je svirala u sklopu etno programa.

Domaćini su srdačno primili članove Gradske glazbe Dubrovnik, koji su se odužili lijepim notama. U nedjelju, 7. svibnja, glazba se vratila u Dubrovnik.

20. travanj 2024 15:51