StoryEditorOCM
KulturaSVJETSKI DAN GLAZBE |

GLAZBENA POSLASTICA Luka Sorkočević i Libertas udružili snage ispred Kneževog dvora

Piše dv
21. lipnja 2020. - 12:24
Povodom Svjetskog dana glazbe na različitim gradskim lokacijama održavaju se glazbena događanja. Nakon rano jutarnjeg jubilarnog, desetog po redu koncerta Ane Rucner na Srđu, ispred Kneževog dvora koncert je održao mješoviti zbor Libertas pod vodstvom dirigenta Viktora Lenerta, s raznovrsnim repertoarom od evergreena do duhovne glazbe te zbor i orkestar Umjetničke škole Luka Sorkočević pod dirigentskom palicom Slobodana Begića. Glazbene događaje na prvi dan ljeta organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika.

U glazbenim zvucima uživali su domaći kao i pokoji dubrovački gost, iako daleko od broja na koji je ovaj grad navikao na prvi dan ljeta.

Podsjetimo, večeras u 20 i 30 sati, a povodom Svjetskog dana glazbe, ispred crkve sv.Vlaha snage će udružiti ustanove u kulturi Grada Dubrovnika; Folklorni ansambl Linđo i Dubrovački simfonijski orkestar.

Folklorni ansambl Linđo priprema nastup svog tamburaškog orkestra pod vodstvom voditelja orkestra Enesa Omerčahića kao i nastupe mješovite i muške klape (a capella i uz instrumentalnu pratnju) pod vodstvom voditelja zbora Vedrana Ivankovića. Dubrovački simfonijski orkestar nastupit će sa svojim gudačkim sastavom pod vodstvom violinistice Mirabai Weismehl Rosenfeld, a izvesti će djela Vivaldija, Boccherinija i Brittena, ali i nekoliko svima dobro poznatih brojeva iz popularnog repertoara. Ispred orkestra nastupit će i Brass kvartet DSO-a u sastavu Damir Butigan, Toni Kusar, Martin Hrćan i Džemal Cakić te udaraljkašica Karmen Pervitić.
18. travanj 2024 20:27