StoryEditorOCM
KulturaDOM MARINA DRŽIĆA

‘Gdje je tezoro? Komedija Skup – upoznavanje s opusom Marina Držića‘: Učenici dubrovačkih osnovnih škola na posebnoj se radionici bave Vidrinim djelom

Piše Dv
4. studenog 2022. - 14:49

Dom Marina Držića započeo je s drugim ciklusom projekta ‘Gdje je tezoro? Komedija Skup – upoznavanje s opusom Marina Držića‘ u kojem se učenicima viših razreda osnovnih škola kroz analizu i interpretaciju odabranih ulomaka približava djelo našeg Dubrovčanina i velikog hrvatskog komediografa Marina Držića.

Drugi ciklus projekta započeo je u OŠ Antuna Masle u Orašcu u 6b i 7b razredu. Radionice su izvodile izv. prof. dr. sc. Katja Bakija sa Sveučilišta u Dubrovniku i profesorica hrvatskog jezika Marija Konsuo.

image
Dom Marina Držića

Radionica je osmišljena i realizirana u svrhu približavanja života i djela Marina Držića mlađoj čitateljskoj publici, tj. učenicima viših razreda osnovnih škola i ujedno kao poticaj za čitanje i razvijanje čitateljskih kompetencija te kao prilika za upoznavanje Držićevog bogatog i raznorodnog književnog opusa. Učenici šestih i sedmih razreda kroz interaktivnu nastavu i rad u grupama imaju priliku čitati i analizirati odabrane fragmente Držićeve komedije Skup preko kojih se ujedno i upoznaju s Držićevim svevremenskim idejama.

Radionicom se nastoji potaknuti stvaranje nove angažirane čitateljske publike, razviti svijest o književnoj vrijednosti djela Marina Držića i istovremeno afirmirati dubrovačku i hrvatsku književnu i kulturnu baštinu. Stoga je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić kao poticaj za čitanje djela našeg velikog komediografa OŠ Antuna Masle darovao s primjercima cjelovitog strip izdanja Novele od Stanca.

image
Dom Marina Držića

Drugi ciklus projekta održat će se, osim u OŠ Antuna Masle - Orašac, i u OŠ Lapad te OŠ Marina Getaldića.

05. svibanj 2024 15:35