StoryEditorOCM
KulturaU ATRIJU KNEŽEVA DVORA

FOTO Ljubav, ljubomora i sve ono između - završio festival „Tino Pattiera“

Piše PSD.
7. srpnja 2018. - 15:25

Velika završnica 11. Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ održala se u petak, 6. srpnja u Kneževom dvoru, a na programu su bile najpoznatije arije velikih opernih skladatelja: Mozarta, Verdija, Bizeta, Rossinija, Puccinija, Wagnera i hrvatskog skladatelja Iva Tijardovića. Koncerta je nosio naziv „La ci darem la mano“.

Koncert se održao u atriju Kneževa dovra, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, kojim je ravnao Noam Zur, nastupila je i sopranistica Nikolina Pinko, tenor Lucian Corchis i bariton Dimitris Tiliakos. Za ovu prigodu izveli su  operne arije poznatih opera kao što su Verdijeva „La Traviata“, Mozartov „Don Giovanni“, Bizetova „Carmen“, Rossinijev „Seviljski brijač“, Puccinijeve „La Boheme“, „Gianni Schicchi“ i „Turandot“ i „Mala Floramye“ Iva Tijardovića.

Bila je to završnica ovogodišnjeg, jedanaestog izdanja Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“ koji se sastojao od četiri koncerta. Prvi je bio Mozart Gala, zatim koncert u Dubrovački vrtovima sunca „Guardi le stelle“ te recital „German Lied“, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, organizatorom festivala, nastupili su sopranistica Nikolina Pinko, švedska mezzosopranistica hrvatskih korijena Katija Dragojević, rumunjski tenor Lucian Corchis i grčki bariton Dimitris Tiliakos.

07. svibanj 2024 15:56