https://slobodnadalmacija.hr/templates/site/images/svgs/SD_dojavi.svg Dubrovački - ‘Dubrovnik u pozno ljeto‘ u znaku Beethovenovog rođendana i domaćih glazbenih snaga
StoryEditor
KulturaOSMO IZDANJE FESTIVALA |

‘Dubrovnik u pozno ljeto‘ u znaku Beethovenovog rođendana i domaćih glazbenih snaga

Piše dv
24. kolovoza 2020. - 15:10
'Dubrovnik u pozno ljeto' - 8. izdanje festivalaDSO
Dubrovački simfonijski orkestar od 28. kolovoza do 23. rujna ove godine priređuje osmo izdanje svog glazbenog festivala „Dubrovnik u pozno ljeto“. U godini u kojoj Orkestar slavi 95. obljetnicu postojanja, festival će se održati u nešto drugačijem izdanju od prvotno planiranog, no kao i prethodnih godina, ljubitelji glazbe doći će na svoje. Publiku očekuje devet koncerata, a kao i svake godine, program festivala obuhvaća simfonijske koncerte, recitale i jazz glazbu.

-Globalna pandemija promijenila je naše živote, no unatoč svim izazovima, Dubrovački simfonijski orkestar se posvetio tome kako publici pružiti najbolje od klasične glazbe i jazza. Ove godine slavimo 250. godišnjicu rođenja Ludwiga van Beethovena. Imat ćemo nekoliko koncerata isključivo njegove glazbe, a ove godine je posebno zanimljiv i koncert popularne klasike, jazz i filmske glazbe koji priprema B&P Septet DSO-a. U trenutcima izazova i nesigurnosti, vjerujemo da ćemo svojim naporima i nevjerojatnom moći glazbe pomoći iscijeliti i donijeti utjehu u ovom kaotičnom vremenu. – istaknuo je šef dirigent DSO-a i glazbeni direktor festivala, Marc Tardue.Festival će otvoriti istaknuta pijanistica Jasminka Stančul, uvijek rado viđena gošća Orkestra i Grada, dok će koncertom ravnati šef dirigent DSO-a, Marc Tardue. U povodu 250. rođendana Ludwiga van Beethovena, izvest će se njegov Koncert za klavir i orkestar br. 1 u C duru te Simfonija br. 8 u F duru. U nastavku festivala slijedi suradnja s Laus akademijom Dubrovnik, vrsnim profesorima Goranom Končarom, Leonidom Sorokowim, Brunom Vlahekom i Dubravkom Vukalović te njihovim učenicima.

Slijedi recital Vida Veljaka i Dore Iveković, nastup Gudačkog kvarteta DSO-a, recital pijanista Marina Limića; Brass & Percussion septet DSO-a koji priprema atraktivni koncert popularne klasike, potom donacijski recital Naire Asatrian za Društvo distrofičara. invalida celebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske župnije, kao i crossover koncert More Love Ensemble koji na jedan sasvim novi način donosi djela najvećih hrvatskih skladatelja.Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti (30% popusta na sve ulaznice, posebne cijene za umirovljenike, besplatne ulaznice za građane stare gradske jezgre, studente s X-icom i druge). Program festivala objavljen je na službenoj stranici Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a kontakt za dodatne informacije je 417 110.

Festival se održava u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i hotelom Rixos.
loading...

Izdvojeno

05. prosinac 2020 04:01