StoryEditorOCM
KulturaUGLEDNO NATJECANJE

Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović članica međunarodnog žirija pri natjecanju „Villa Oliva“

Piše r. r.
15. srpnja 2024. - 21:39
Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović članica međunarodnog žirija pri natjecanju ”Villa Oliva”Arhiv Natjecanja Villa Oliva Te Privatni Album/

Jedanaesta edicija glazbenog natjecanja „Villa Oliva“ u Cassano Magnagu pokraj Milana, bila je pravi trijumf talenata, profesionalnosti i beskrajnih emocija.

Ugledno glazbeno natjecanje Villa Oliva u Cassano Magnagu proteklih je dana završilo svoje 11. izdanje. Sabrina Dente, umjetnička direktorica manifestacije i predsjednica udruge Più che sono APS, izrazila je veliko zadovoljstvo uspjehom koji je ove godine premašio sva očekivanja te je istaknula: “Teško je opisati emocije, kada osjetite toliku radost gledajući tako važan događaj kako raste...”, rekla je Dente, istaknuvši kako je rekordan broj sudionika, njih 164, popraćen nastupima najviše kvalitete..Na nagradnim koncertima mladi i vrlo mladi talenti očarali su publiku te ispunili toplinom i umijećem prekrasan prostor u divnom ambijentu Ville Oliva.

Događaj ne bi bio moguć bez ozbiljnog, empatičnog i profesionalnog rada međunarodnog žirija kojima je predsjedao maestro Daniel Rivera. U pijanističkom žiriju našla se i hrvatska pijanistica, Dubrovkinja Ivana Marija Vidović koja je redovita članica uglednih međunarodnih žirija, a uz nju su u žiriju bili i kolege pijanisti Vincenzo Marrone d‘Alberti, Federico Rovini, Maurizio Matarrese, te predsjednik žirija, svjetski poznati argentinski pijanist Daniel Rivera.

Dente je zahvalila općini grada Cassano Magnago, svim sponzorima, obiteljima koje su podupirale svoju talentiranu djecu i natjecanje i svom organizacijskom osoblju, navodeći Tommasa, Viktoriju, Elenu, Urszulu, Orlanda i pijanista koji je pratio natjecanje, Gabrielea Salemi, za njihov vrlo bitan doprinos. Lions klub Olgiate Olona podržao je natjecanje stipendijama koje su dodijeljene pobjednicima. Glazbeno natjecanje Villa Oliva time se potvrđuje kao referentni događaj u glazbenoj panorami svijeta, sposoban otkriti i valorizirati nove talente, pružiti publici trenutke čisth osjećaja i vrhunske glazbe.

„Neopisive su emocije kad uz svu empatiju i priznanje koje osjećam prema svakom sudioniku od 5. do 55. životne dobi, treba imati ogromnu odgovornost na kraju „presuditi“ dati ocjenu koja toliko znači – znači pobjedu! Teški a prekrasni trenuci...rasta, zrelosti, učenja, te potvrde...kad čujemo pobjednike – unisono se pogledamo i znamo da nismo pogriješili...a pogotovo kad nakon nekoliko godina čuješ da su ti isti sudionici na programima poznatih festivala, koncertnih sezona ili pak učestvuju ili pobjeđuju na najuglednijih par natjecanja svijeta...Zahvaljujem se na časti, povjerenju i vrhunskim prilikama da rastem u svojoj predivnoj profesiji!“ izjavila je Vidović za medije poslije nekoliko gostovanja u Provansi, Toskani, Apuliji i Lombardiji.

 

Izvor: Arte e Cultura, Cassano Rete55

Fotografije: Arhiv natjecanja Villa Oliva te privatni album

08. rujan 2024 01:21