StoryEditorOCM
KulturaPRIJE GOSTOVANJA U ČEŠKOJ

Dubravka Šeparović Mušović i Valentin Egel s DSO-om

Piše DV
9. listopada 2024. - 15:55
Dubrovački simfonijski orkestar nastupa pod ravnanjem maestra Valentina Egela, te kao solistica s orkestrom nastupa naša mezzosopranistica Dubravka Šeparović MušovićDso/

Dubrovački simfonijski orkestar odlazi na gostovanje u Češku gdje će održati dva koncerta.

No najprije, dubrovačka će publika imati priliku poslušati koncert u atriju Kneževa dvora 10.listopada. Početak koncerta je u 20.30 sati.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će jedan od najboljih mladih europskih dirigenata, maestro Valentin Egel, dok će kao solistica nastupiti proslavljena dubrovačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.

image

Dubrovački simfonijski orkestar nastupa pod ravnanjem maestra Valentina Egela, te kao solistica s orkestrom nastupa naša mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović

Dso/

Na programu koncerta su Sorkočevićeva Simfonija br. 4, Kuljerićev Ante Crucem, izbor izDvořákovih Biblijskih pjesama, Bizetov Agnus Dei, potom Pietà, Signore Alessandra Stradellete Schubertova Simfonija br. 4.

Nakon koncerta u Kneževu dvoru, DSO s maestrom Egelom i Dubravkom Šeparović Mušović odlazi na gostovanje u Češku gdje će nastupiti na dva festivala: 13. listopada u graduOlomoucu na Podzimní Festival Duchovní Hudby (Jesenski festival duhovne glazbe), a danposlije u Jeseniku na 32. festivalu Carl Ditters von Dittersdorf.

Ulaznice za koncert u Gradu dostupne su u uredu DSO-a (Sv. Dominika 9), u Luži, agencijiPerla Adriatica i sustavu ulaznice.hr, a popust od 30% za građane može se ostvariti na blagajni orkestra. Kao i inače, stanovnici stare gradske jezgre i studenti sa studentskom iskaznicomimaju besplatan ulaz na koncert.

09. listopad 2024 15:55