StoryEditor
KulturaJESENJI GLAZBENI MOSKAR |

DSO i maestro Uroš Lajovic s Haydnovim simfonijama u Dvoru

Piše Dv
15. listopada 2020. - 10:16
Maestro Uroš LajovicUros Abram
U sklopu ciklusa Jesenji glazbeni moskar, u petak, 16. listopada u atriju Kneževa dvora održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem glasovitog maestra Uroša Lajovica. Na programu je poznata Haydnova programska simfonijska trilogija koju čine simfonije s podnaslovima „Jutro“, „Podne“ i „Večer“. Koncert započinje u 20 sati.

U svojoj četerdesetogodišnjoj karijeri, maestro Uroš Lajovic ravnao je preko 1 400 koncerata, radio s preko devedeset orkestara i s više od 900 solista. Dirigirao je preko 1 500 simfonijskih djela te premijerno izveo 80 skladbi slovenskih i inozemnih autora, a na dirigentski put izveo je više od 300 studenata kojima je predavao širom svijeta, od rodne Ljubljane do Beča, od Zagreba do Šangaja. Uvijek se iznova rado vraća Dubrovniku gdje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom njeguje dugogodišnju suradnju.

Posebne solističke dionice u simfonijama izvest će Mirabai Weismehl Rosenfeld, Loris Grubišić, Vid Veljak i Denis Ajduković.

Program:

Joseph Haydn
Simfonija br. 6. u D duru, Hob I:6 "Jutro"
Simfonija br. 7. u C duru, Hob I:7 "Podne"
Simfonija br. 8. u G duru, Hob I:8 "Večer"

Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.
Dodatne informacije i rezervacije ulaznica dostupne su na brojeve 417 110 i 091 6137314, a ulaznice se mogu kupiti uz niz popusta i pogodnosti na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica). Također, ulaznice se mogu kupiti u agenciji Perla Adriatica na Pločama i gift shopu Dubravka na Pilama te sat vremena prije početka koncerta pred Dvorom.
loading...

Izdvojeno

14. siječanj 2021 18:04