StoryEditorOCM
KulturaINTENDANTICA O JUBILARNOM FESTIVALU

DORA RUŽDJAK PODOLSKI Velikani Igara plove s Gradom: Milka na Otvaranju, Miše u ulozi Duha Hamletovog oca

6. srpnja 2019. - 15:45
Sedamdesete Dubrovačke ljetne igre svečano će biti otvorene 10. srpnja ispred crkve sv. Vlaha uz stihove Himne slobodi i podizanje zastave Libertas.

U 47 dana trajanja, na gotovo 30 scenskih i ambijentalnih lokacija oko 2 tisuće umjetnika iz cijelog svijeta pred međunarodnom će publikom od 60 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja izvesti oko 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa.

Lanjski program intendantica Dora Ruždjak Podolski opisala je kao program koji je "riskantan, ne podilazi nikome i ne ide ususret očekivanjima". Ususret 70. festivalskoj sezoni, intendantica je opet izdvojila vrijeme za Dubrovački.

- Sintagma 'Mitovi Grada' za ovu sezonu osmišljena je još prošlog ljeta, u jeku 69. festivalske sezone. Bilo nam je važno naglasiti tradicijske okvire u kojima su neka mjesta, bila ona fizička ili metafizička, postala amblematskim simbolima Igara ali i Grada s kojim festival koegzistira punih 70 godina. A ta brojka je fascinantna, zar ne? Mitovi prkose svemu, ne samo današnjici. Zato što su duboko utkani u kolektivno bivanje. Igre su svakako prostor skupnog i odgovornog odnošenja prema društvenoj stvarnosti - kazala je intendantica Igara u razgovoru za poseban prilog o 70. Dubrovačkim ljetnim igrama koji možete naći u novom broju Dubrovačkog vjesnika.

 
03. svibanj 2024 07:19