StoryEditorOCM
KulturaPETI PO REDU

<div><strong>MGF 'Dubrovnik u pozno ljeto' započeo u prepunom Dvoru</strong></div>

Piše PSD.
27. kolovoza 2017. - 13:35

Sinoćnjim koncertom u prepunom atriju Kneževoga dvora, započeo je peti po redu Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto. Riječ je o festivalu kojega organizira Dubrovački simfonijski orkestar s ciljem zadržavanja bogatog glazbenog programa u Gradu i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara.

Koncertom je ravnao maestro Christoph Campestrini, a Dubrovačkom simfonijskom orkestru pridružila su se dva zbora – Dubrovački komorni zbor i Oratorijski zbor Crkve sv. Marka "Cantores sancti Marci" koji je prije mjesec dana osvojio dvije zlatne medalje u natjecanju "European Choir Games" u Rigi. Kao solisti u Rekvijemu G. Fauréa nastupili su mlada sopranistica Monika Cerovčec i bariton Leon Košavić. Ovoj izvedbi prethodile su "Neka uđu" hrvatskog skladatelja Mateja Meštrovića te Mozartova Simfonija br. 40 u g molu.

Odabirom djela za koncert otvaranja, publici je dan pregled raznolikog programa kojeg će imati priliku slušati skroz sljedećih četrnaest koncerata na festivalu, a nakon svakog izvedenog djela uslijedile su ovacije i dugi pljesak.

Sljedeći koncert na programu festivala je u ponedjeljak 28. kolovoza. Tradicionalna suradnja s Laus akademijom Dubrovnik u Dvor će dovest vrhunske glazbenike – pijanisticu Idu Gamulin i čelista Davida Grigoriana. Na koncertu pod nazivom "Veliki romantičari" glazbenici će izvesti djela F. Schuberta i J. Brahmsa. Ovoga puta, koncert će iznimno započeti u 21.30 sat.

Sve informacije o programu i ulaznicama dostupne su na web stranici DSO-a www.dso.hr, na broj 417 110 ili 091 613 7314, a rezervacije je moguće napraviti i putem maila na sales@dso.hr.

26. travanj 2024 18:54