StoryEditorOCM
KulturaDLJI I CABOGA STIFTUNG

Desetodnevna dječja radionica „Od priče do predstave“ s Ivanom Đulom

Piše Dv
10. kolovoza 2021. - 11:48

Dramsko-glazbena radionica za osnovnoškolsku djecu „Od priče do predstave“ koju će voditi dramaturginja i glazbenica Ivana Đula održat će se u Festivalskoj palači od 23. kolovoza do 3. rujna u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Projekt „Od priče do predstave“ autorski je koncept Ivane Đule namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta (+7), a sastoji se od radioničkog i izvedbenog dijela. Unutar desetodnevne radionice, djeca prolaze kroz sve segmente rada na predstavi, počevši od čitanja teksta i dramatizacije, pronalaženja izvedbenog jezika, komponiranja glazbe i songova, odabira rekvizite i osmišljavanja kostima, scene i svjetla. Ova raznolikost otvara mogućnost da se djeca pronađu i ostvare u nekom od dotad možda nepoznatih područja unutar stvaranja kazališne predstave. Naglasak se tako pomiče s isključivo glumačkog segmenta koji je nerijetko u prvom planu dramskih radionica za djecu. Cilj je uključiti djecu u sam proces stvaranja, ponuditi im osnovno znanje i alate te im otvoriti prostor da se sami izraze kroz medije koji će se pokazati najbliži njima, njihovima interesima i sklonostima. Važnost ovakvog tipa radionice je u kolektivnom autorstvu, budući da djeca kroz vođenu improvizaciju postaju ne samo izvođači, već i autori završnog proizvoda.

Radionica će trajati deset dana, od 23. kolovoza do 3. rujna svakim danom (osim vikenda) od 18:00 do 19:30 sati u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), a na zadnji dan radionice bit će organizirana završna izvedba u vrtu ljetnikovca Bunić-Kaboga s početkom u 20:00 sati. Svi zainteresirani, spremni sudjelovati na svim satovima, mogu se prijaviti na e-mail adresu mirja.capor@dubrovnik-festival.hr. Broj mjesta je ograničen.

Programi 72. Dubrovačkih ljetnih igra nositelji su certifikata sigurna okupljanja kojim se potvrđuje da će događanje biti organizirano sukladno važećim odlukama i preporukama nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite te preporukama Svjetske zdravstvene organizacije na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde.

01. travanj 2023 05:35