StoryEditorOCM
KulturaPROGNOZA DOGAĐANJA

BURNO U ART RADIONICI LAZARETI U petak tribina "Ocrtavanje morala bande", a u subotu predstavljanje knjige "Summa Atheologiae" Borisa Dežulovića

Piše PSD.
13. siječnja 2020. - 20:51
U petak i subotu, 17. i 18. siječnja u ARL će biti više nego burno. A obje će večeri bura početi u 20 sati. 17. siječnja 2020. održat će se tribina "Ocrtavanje morala bande".

"Moral je bande", tvrdi Albert Camus opisujući predratno njemačko društvo u svom Pobunjenom čovjeku, "trijumf i odmazda, poraz i mržnja, na neiscrpne načine."

Na pitanja: O kakvom je moralu riječ? Koliko je on danas aktualan? Kakve veze između nacionalizma i lopovluka stvara? Kakvu ulogu igraju pojedine društvene institucije u dresiranju kritičke svijesti i uzgoju podaničkog mentaliteta? Koja je uloga javnog intelektualca u društvu? pokušati će na tribini 'Ocrtavanje morala bande' odgovoriti ponajbolji naši intelektualci, autori kultnog Feral Tribunea, Viktor Ivančić i Boris Dežulović te zasigurno najzanimljiviji saborski zastupnik i profesor filozofije Marko Vučetić. Tribinu će moderirati i voditi Pero Mrnarević.

18.siječnja o novoj knjizi Borisa Dežulovića "Summa Atheologiae" s autorom će razgovarati Viktor Ivančić, Sinan Gudžević, a razgvor će moderirati i voditi Zoran Grozdanov, najavili su na Facebook-stranici Art radionice Lazareti.
20. travanj 2024 08:54