StoryEditorOCM
KulturaUMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

‘ART STEAM‘ - radionica održana u suradnji s Osnovnom školom Marina Držića

Piše DV
10. svibnja 2024. - 12:31

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik održana je edukativna likovna radionica ART STEAM uz aktualnu izložbu „Vidljive“, a u sklopu ovogodišnje 29. Edukativne muzejske akcije. Radionica je održana u suradnji s Osnovnom školom Marina Držića, a osmislila ju je i vodila Ivona Šimunović, kustos pedagog Umjetničke galerije Dubrovnik.

image

Radionica u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Miho Skvrce/ugd/

Tema radionice bila je STEAM u aktualnoj izložbi „Vidljive“. Međuinstitucionalni projekt i izložba „Vidljive“, koja se održava u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik od 13. travnja do 26. svibnja 2024., nastao je u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Umjetničke galerije Dubrovnik, Muzeja likovnih umjetnosti Osijek i Galerije umjetnina u Splitu.

image

Radionica u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Miho Skvrce/ugd/

Sudionici radionice su prema uzoru na odabrane radove u kojima se pronalaze geometrijski elementi izradili umjetničku instalaciju u prostoru. Nit vodilja i sama inspiracija bila je matematika koja je, iako egzaktna znanost, s umjetnošću povezana na razne načine i mnogi umjetnici upravo u njoj pronalaze inspiraciju. Edukativna likovna radionica tematski je bila vezana uz stvaranje geometrijskih oblika, kao što je primjerice kružnica, trokut, kvadrat i slično, a koji izrađivani od pamučnih niti i žice, zajednički oblikovani čine šarenu, transparentnu, viseću umjetničku instalaciju.

image

Radionica u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Miho Skvrce/ugd/

Instalacija će biti izložena u kapelici Umjetničke galerije Dubrovnik i moći će se razgledati do 12. svibnja 2024.

23. svibanj 2024 06:49