StoryEditorOCM
KulturaIZLOŽBA U ATELIERU IVANOVIĆ

65 pogleda na Grad Nade Zec- Ivanović

21. prosinca 2016. - 23:17

S ukupno 65 slika rađenih u tehnici akrilika na platnu predstavila se akademska slikarica Nada Zec- Ivanović večeras u prostoru Ateliera Ivanović nedaleko Ragusee. Sve su izložene slike rađene tijekom ove godine, a "65 pogleda na Grad" je njezin peti slikarski ciklus jer, podsjetimo, prethodili su ciklusi nazvani Ishodišta, Letači, Friendship i Krajolici.
Izložbu je otvorio poznati povjesničar umjetnosti Antun Karaman koji je o slikarstvu autorice u programskoj knjižici tiskanoj povodom ove izložbe napisao:
-U raščlambi i interpretaciji zahvaćenih gradskih motiva Nada Zec Ivanović ne traži niti nudi lica Dubrovnika koja bi morala biti lijepa ili koja bi se trebala svidjeti drugima, već u svojim slikama Grad ogoljeva do srži, istražuje i onu njegovu stvarnost koja nije uvijek arkadijska. Pri tome, istovremeno razotkriva i sebe samu objavljujući svoja subjektivna, intimna viđenja, stavove, snove i maštanja (koja u njezinoj svijesti Dubrovnik inducira) koje oblikuje ili bi možda bilo bolje reći skicira brzim potezima kista, potpuno oslobođenim rukopisom i razuđenim formama, jasno ukazujući na karakter svojih umjetničkih promišljanja i svog autorskog creda

26. travanj 2024 20:51