StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMLADI HRVATI IZ VOJVODINE U POSJETU JUGU HRVATSKE

Župan ugostio učenike iz Subotice

31. ožujka 2017. - 13:23

Župan Nikola Dobroslavić primio je u Palači Ranjini učenike Politehničke škole Subotica u kojoj se obrazovni program za više tehničkih zanimanja (elektrotehnika, graditeljstvo, strojarstvo, arhitektura) realizira na hrvatskom jeziku. Posebno je zanimljivo što se po prvi put u povijesti u jednom razrednom odjeljenju, onom arhitektonskih tehničara nastava odvija isključivo na hrvatskom jeziku.
 
Kako je riječ o njihovom prvom posjetu Dubrovačko- neretvanskoj županiji i jugu Hrvatske uopće, župan Dobroslavić je učenike upoznao s povijesnim, kulturnim i gospodarskim značajkama županije. Inače, učenici borave u Dubrovniku od 30. ožujka do 2. travnja i za to vrijeme će posjetiti dubrovačku Obrtničku i tehničku školu.

Dolazak i boravak 15 učenika, ravnatelja, razrednice i savjetnice predsjednice Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) omogućen je uz zajedničku suradnju Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik, Dubrovačko- neretvanske županije, Dubrovačke biskupije i Ženskog đačkog doma u Dubrovniku.

Naša županija ovim događajem želi pružiti potporu hrvatskoj zajednici Hrvata u Vojvodini i uspostaviti jače prijateljske odnose dvaju škola. Za učenike i njihovu pratnju tijekom posjeta je organizirano i razgledanje Dubrovnika te izlet u Ston.

 

27. travanj 2024 04:55