StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEFEKTI RYANAIRA

Zračna luka revidirala planove za 2024. Kroz Čilipe će proći više od tri milijuna putnika!

Piše Maja Rilović Koprivec
12. srpnja 2024. - 14:18
DV Dubrovnik, 080524. Razgovor s konavoskim taksistima o uslugama koje ne koriste putnici low cost letova.Tonci Plazibat/Cropix

Zračna luka Dubrovnik morala je napraviti reviziju plana putničkog prometa i očekuje da će ove godine premašiti broj od tri milijuna putnika! Rekao je to danas Pepo Deranja direktor sektora financija i računovodstva  dubrovačke  Zračne luke, na sjednici gospodarskog vijeća HGK Dubrovnik.

  – Morali smo napraviti reviziju plana i sada umjesto 2,88 milijuna putnika, nakon sklapanja ugovora s Ryanairom  očekujemo da ćemo godinu završiti između 3,1 i 3,2 milijuna putnika. U 2024. preteći ćemo rekordnu 2019. na koju se mnogi referiraju. Rayanair je donio dodatni input i nama i cijelom gospodarstvu. U prvih šest mjeseci kroz Zračnu luku je prošlo 1,1 milijuna ljudi, a kruna sezone tek slijedi – najavio Deranja te rekao kako je  ta tvrtka lani ostvarila dobit od 8,7 milijuna eura, a broj putnika je  bio 2,416.000.

Zračna luka jedna je od važnih čimbenika ukupnih rezultata  gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županije, o kojima je danas  na temelju GFI izvještaja predanih FINA-i za 2023. bilo riječi u izvješću koje je oformila Županijska komora Dubrovnik za sastanak Gospodarskog vijeća  Županije

Izvješće Komore pokazuje kako su županijske tvrtke poslovale pozitivno i prošla je godina gotovo po svim pokazateljima bila najbolja u zadnjih 15 godina. 

18. listopad 2024 06:02