StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU SUSJEDSTVU

Znate li gdje se nalazi vodopad s najskupljom ulaznicom na svijetu? Cijena obilaska dubrovačkih zidina je prava sitnica prema tih 3.848,09 kuna!

Piše PSD
15. svibnja 2022. - 10:56

Zaljubljenicima u prirodne ljepote nije novost da je Bosna i Hercegovina bogata vodama, štopviše, da ima više vodopada nego Italija, Francuska i Njemačka zajedno. No, podatak koji malo ljudi zna jest da ujedno imaju i najskuplji vodopad na svijetu, kako piše Klix.ba.

Naime, ako želite doći do vodopada Skakavac koji se nalazi u Nacionalnom parku "Sutjeska", potrebno je izdvojiti, pazite sad, ni manje ni više nego - 1000 Konvertibilnih maraka, ili 3.848,09 kuna!

"Perućica je jedinstvena prašuma u Europi, a Skakavac je ukras i biser ponude Europe, vodopad koji je visok više od 78 metara i nalazi se u centru prašume. Kako bismo ga očuvali, naplaćujemo ulaznicu 1.000 KM po osobi", kazao je prošle godine ravnatelj parka Aleksandar Kovač.

Objasnio je i da su smanjili broj grupa koje mogu posjetiti Perućicu na deset uz prethodnu najavu i obveznu pratnju njihovog vodiča. Iz parka ističu kako politikom koja nije ekonomski isplativa pokušavaju sačuvati prašumu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Najveći problem stvarali su domaći turisti koji su ulazili u srce prašume, ostavljali smeće, urezivali inicijale u kore drveća, pravili buku, čak su znali i vatru naložiti, stoga se cijenom od tisuću maraka pokušava zaštiti samo srce prašume koji je vrlo osjetljiv eko-sustav.

28. lipanj 2024 05:28