StoryEditorOCM

Žena s fotografije koja je šokirala Hrvatsku preminula je istoga dana. Ravnatelj pet dana kasnije tvrdio da je dobro

Piše dv
24. travnja 2023. - 15:14

Istoga dana kada je nastala šokantna fotografija dvije žene koje su smještene na jedan strečer, jedna od njih je preminula. Ravnatelj bolnice je pet dana nakon tvrdio da su obje zbrinute, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nakon što je javnost zgrozila fotografija na kojoj se vide dvije starije žene kako leže na jednom strečeru u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku, Dnevnik.hr doznaje iz izvora u toj bolnici da je jedna od njih preminula istog dana kada je nastala fotografija - u petak 14. travnja.

- Glavni tehničar je sve znao. Ta bolnica je leglo nehumanog. Trebali su otići po doktora, ali nisu - rekao je za Dnevnik.hr zdravstveni djelatnik iz bolnice koji je dobro upoznat sa situacijom, ali je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Druga žena s fotografije je čak tjedan dana bila smještena na hitnom prijamu, iako je, doznaje Dnevnik.hr od izvora bliskih udruzi Hitna uživo 194, u bolnici tada bilo 25 slobodnih kreveta.  Tek je nakon objave afere u medijima žena smještena na odjel.

image
Hitna uživo 194/Facebook

Na pitanje je li istina da je pacijentica umrla, ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović za Dnevnik.hr kaže:

- U tijeku je stručni nadzor i ne mogu davati daljnje informacije.Što se tiče podataka o pacijentima i njihovim dijagnozama, iste ne smijemo iznositi u javnosti zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka

Zanimljivo je da je Dujmenović 19. travnja, pet dana od nastanka fotografije, za Dnevnik Nove TV govorio o stanju pacijentica te je, iako je trebao znati da je pacijentica preminula, medijima rekao kako su obje žene zbrinute.

image
Cropix

- Iako je situacija bila ružna, svi teško bolesni pacijenti zbrinuti su taj dan i spašeni su im životi. Iako je to bila nelagoda za te pacijente, to je u tom trenutku bila neizbježna situacija. Na taj način spasili smo puno gori i puno lošiji scenarij, na taj način spašavali smo ljudske živote - rekao je za Dnevnik Nove TV 19. travnja ravnatelj OB-a Sisak Tomislav Dujmenović.

Istom prilikom kazao je i kako je stanje dviju pacijentica s fotografije dobro, da su hospitalizirane te da nada da će im boravak u bolnici kratko trajati.

03. svibanj 2024 12:19