StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVISOKI NAPON

Žena ‘pukla‘ od visokih računa i dugova za električnu energiju, pa pred policajcima zaprijetila: ‘Zapalit ću zgradu Elektre ako mi ne uključite struju! Bila sam u ratu!‘

Piše Božana Sviličić
31. listopada 2022. - 13:25

Zadranka (51) koja je vikala da će zapaliti "Elektru" ako joj ne uključe struju, dobila je nakon toga i novčanu kaznu za narušavanje javnog reda i mira.

Presuda je donesena četiri godine nakon incidenta ispred HEP-ove zadarske ispostave, na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru, gdje je proglašena krivom za narušavanje javnog reda i mira. Incident se dogodio 30. listopada 2018. oko 10 sati u dvorištu zgrade "Elektre" gdje je s namjerom da joj uključe struju došla platiti 2000 kuna od 3800 koliko je bila dužna.

Kada su joj djelatnici ipak odbili uključiti struju, izašla je u dvorište i počela vikati:

- Zapalit ću "Elektru", viti‘ ćete vi, oni će mene slati u Split, vidjeti će oni Split, j.... ću vam majku!

Ni policajci koji su pozvani na intervenciju nisu prošli "lišo", jer je i njih izvrijeđala. Iako su je upozorili na ponašanje, jednom od njih je rekla:

- Ti ćeš meni govoriti, balavac jedan, zapalit ću "Elektru", on će mene slati u Split!.

Na njihovo ponovno upozorenje nastavila je vrijeđati policajca:

- Balavac jedan, ja sam bila u ratu, ti ćeš meni govoriti!

Kako je nastavila vikati da će zapaliti zgradu državne tvrtke ako joj ne uključe struju, policajci su je morali svladati tjelesnom snagom, nakon čega je uhićena i dovedena u službene prostorije Prve policijske postaje gdje je opet nastavila policajca rekavši mu:

- Odj..i od mene!

Nekoliko trenutaka nakon toga se smirila, a testiranjem joj je izmjereno 1,56 promila alkohola u krvi.

Na sudu je Zadranki ovih dana izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 753,15 kuna u koju je uračunato vrijeme uhićenja koje je trajalo do u 14.30 sati tog dana. Svaki započeti dan uhićenja, zadržavanja i svakog drugog oduzimanja slobode izjednačava sa započetih 300 kuna novčane kazne, odnosno s jednim danom zatvora.

Zbog narušavanja javnog reda i mira Zadranki je tako ostalo za platiti 453,15 kuna.

28. svibanj 2023 07:41