StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPotresna ispovijest

Žena koju je godinama zlostavljao svećenik: ‘Počelo je kad sam imala 8, 9 godina, a postajalo je sve intenzivnije‘

Piše dv
23. ožujka 2023. - 14:02

Jedna je žena (31) novinarima emisije Provjereno Nove TV rekla da ju je kao dijete godinama seksualno zlostavljao svećenik iz Sotina.

- Ja sam krenula sa sedam ministrirati, a što se tiče dodirivanja, to je krenulo već negdje s osam, devet, s tim da, kad sam imala 12,13, kad sam ušla u pubertet i kako sam tjelesno sazrijevala to je dodirivanje postalo puno intenzivnije - rekla je žena te dodala: "Pokazao mi je pištolj i on mi je rekao da mora imati samoobranu jer ga ljudi negativno doživljavaju".

Kad je imala 12 godina, pokušala je članovima obitelji reći što se događa, no roditelji joj nisu povjerovali.

Žena je kasnije oboljela od teške anoreksije i depresije. Godinama poslije, svoj je slučaj otkrila i pred obiteljskim prijateljem koji je i sam bio meta seksualnog napastovanja, prenosi Slobodna Dalmacija.

image
Provjereno/Nova TV

Njihove su majke obratile đakovačko-osječkom nadbiskupu Đuri Hraniću koji je optuženog svećenika, unatoč prijavi, ostavio u službi.

Tek 14 mjeseci nakon prijave, o slučaju su obaviješteni policija i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, no nadbiskup je u posljednjem medijskom istupu izjavio kako ne misli da je pogriješio.

Žena je Provjerenom rekla da se i dalje muči s posljedicama ove mučne epizode.

- Bila sam u depresiji, anksioznosti. S 23 je uzelo maha. Bila sam svega svjesna, ali nisam se znala nositi konstruktivno. Ja sam svu krivnju preuzela na sebe, pokušala suicid - rekla je 31-godišnjakinja.

19. travanj 2024 05:57