StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDA SE ZAPITATE

Želite na naše otoke automobilom i trajektom? To ćete masno platiti, za taj iznos možete otići avionom u EU metropole, dobro se najesti i obavit šoping. Evo cjenika

Piše Nina Glučina Ramadža/sd
8. lipnja 2022. - 13:36

U špici sezone, kada su vrućine prave ljetne, tijela preplanula, a i godišnji se obično uzimaju, svake godine razmišljate kako bi vam baš dobro 'leglo' neko putovanje... često trajekti i otoci padnu na 'pamet' svima koji žele negdje pobjeći, piše Slobodna Dalmacija.

Najbliže i najednostavnije rješenje, zar ne?

POVRATNA KARTA (uračunata cijena karte za automobil i cijena karte za dvije odrasle osobe)

SPLIT - VIS 960 KUNA

SPLIT - KORČULA 1244 KUNE

SPLIT - LASTOVO 1264 KUNE

SPLIT - BRAČ 504 KUNE

SPLIT - HVAR 872 KUNE

SPLIT - ŠOLTA 504 KUNE

JEDAN SMJER( uračunata cijena karte za automobil i cijena karte za dvije odrasle osobe)

SPLIT - VIS 480 KUNA

SPLIT - KORČULA 622 KUNE

SPLIT - LASTOVO 632 KUNE

SPLIT - -BRAČ 252 KUNE

SPLIT - HVAR 436 KUNE

SPLIT - ŠOLTA 252 KUNE

Pronašli smo koliko bi koštalo zadovoljstvo putovanja trajektom za dvije osobe i automobil, za Vis, Korčulu, Lastovo, Brač, Hvar i Šoltu te cijene usporedili s avionskim kartama u neku od europskih destinacija. Valja samo napomenuti da osoba koja vozi automobil plaća kartu i za automobil, ali i za sebe. 

image

F B

image

F B

Povratna karta za automobil za Lastovo zapada 1264 kune, dakle automobil i dvije osobe! Ukoliko u automobilu imate još osoba starijih od 12 godina onda svaki mora platiti još 73 kune (jedan smjer).  Primjerice,  ukupan trošak za povratne karte za 4 osobe dođe 584 kune + automobil - 486 kn!

Ukoliko vozite automobil koji je duži i milimetar od pet metara onda za njega plaćate 1672 kune povratnu kartu za automobil i 146 kuna (povratna karta) za svaku osobu koju vozite... 

Ukoliko vozite biciklu onda i za nju i za sebe morate platiti po 73 kune - jedan smjer....

image

F B

image

F B

Odlazak na Šoltu u Brač koštat će vas najmanje 252 kune u jednom smjeru što je 504 kune za dvije osobe u oba smjera.

Odlučite li se pak za Hvar ili Vis to ćete platiti 436 i 480 kuna odnosno 872 kune i 960 kuna. Nije malo priznajte, pa kad dodate tome smještaj koji nećete naći ništa jeftinije, koji ručak, kava, koktel... skupi se toga. 

Naša obala je predivna i vrijedna je posjeta, ali realano gledajući za sličan ako ne i siromašniji budžet možete letjeti s niskobudžetnim avio prijevoznicima u neku popularnu europsku destinaciju, vidjeti i iskusiti nešto što inače nemate priliku.

image

Barcelona

Melissa Kuhnell/Robertharding Via Afp

A sad usporedimo cijene trajekta s avionskim kartama.

Dakle za cijenu odlaska na Hvar ili Vis možete kupiti dvije povratne karte Iz Zadra za Pariz i to za polazak 18.lipnja- 22-lipnja.

Cijena povratne avio karte za  dvije osobe je 860 kuna.

Možete otići u grad ljubavi, vidjeti Eiffelov toranj, popiti kavu u Cafe de Flore i pojesti pravi francuski kroasan. Zar ne zvuči divno.

image

Pariz

-/Afp

Također nije skupa ni povratna  karta za Dublin i to iz Splita, znači nema dodatnog troška za cestarinu. Za dvije osobe let 13.listopada - 16. listopada izašao bi vas 1100 kuna. Grad poznat po pubovima, dobroj zabavi, lijepim znamenitostim i Guinness pivovari. Jesmo li spomenuli da se ulaz u lokalne muzeje ne naplaćuje?

Povratna avionska karta za dvije osobe Split- Marseille 7.rujna do 11.rujna iz Splita iznosi samo 710 kuna. Znači jeftinije prođete nego da idete trajektom na Hvar.

image

Dublin

Artur Widak/Nurphoto Via Afp

Topla, morska, sredozemna klima poput naše na jadranskoj obali. Što se tiče cijena hrane oni koji su bili kažu da biste skuplje jeli u nekom restoranu u Splitu. Marseille je jedan od jeftinijih gradova u Francuskoj.

Za Milano 16.lipnja - 21.lipnja bi za samo 480 kuna s partnerom ili partnericom mogli letjeti. Prijestolnica talijanske mode jedan je od najposjećenijih gradova u državi i to s razlogom. Svjetski poznati modni brendovi, mnoštvo modno osviještenih Talijana i Talijanki, Milanska katedrala, originalna talijanska pizza i mnoge druge stvari koje će vas ostaviti bez daha u ovom predivnom povijesnom gradu nam odmah padaju na um.

A za samo 658 kuna dvije osobe mogu otputovati Iz Zagreba do Napulja i to u terminu od 4.srpnja do 8 srpnja. Doživjeti bezvremenski jug italije u srcu ljeta zvuči uzbudljivo.

image

London

Tolga Akmen/Afp

Mogli biste posjetiti i predivnu Barcelonu u studenom za ne prevelike novce.

Za 1267 kuna možete 3. studenog do 6. studenog uhvatiti let iz Dubrovnika za Barcelonu, a za London bi 26. srpnja mogli letjeti iz Zagreba za 1300 kuna. Dvije osobe,povratna karta 9. kolovoza. Zamislite vidite Big Ben, popijete kavu u Starbucksa i obavite mini šoping u Primarka.

Ako se dobro i na vrijeme raspitate možete naći i dobar smještaj koji nije preskup, a vjerojatno bi i dalje potrošili slično kao da ste otišli na Hvar.

26. travanj 2024 19:06