StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOZNATI GLUMAČKI PAR JE SKUPIO 35 MILIJUNA DOLARA ZA POMOĆ

Zelenski se u videopozivu zahvalio Mili Kunis i Ashtonu Kutcheru na donacijama za Ukrajinu

Piše dv
21. ožujka 2022. - 10:59

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je zahvalnost slavnom glumačkom paru Mili Kunis i Ashtonu Kutcheru za njihove napore da pomognu tamošnjim ljudima usred rata s Rusijom.

Kunis, koja je rodom iz Ukrajine, ali se preselila u SAD kad je bila dijete, i njezin suprug pokrenuli su GoFundMe kampanju koja je do sada prikupila gotovo 35 milijuna dolara za pomoć izbjeglicama, kao i za humanitarnu pomoć. Par je također obećao donirati vlastitih tri milijuna dolara.

Zelenski se s njima čuo putem video poziva, a javnu zahvalu objavio je na svom Twitter profilu. "Ashton Kutcher i Mila Kunis među prvima su odgovorili na našu tugu. Već su prikupili 35 milijuna dolara i šalju ih uz pomoć Flexporta i Airbnb-a kako bi pomogli izbjeglicama. Zahvalni smo na njihovoj podršci. Impresionirani smo njihovom odlučnošću. Oni inspiriraju svijet. #StaniteuzUkrajinu", napisao je Zelenski na Twitteru.

"Danas sam ponosna Ukrajinka. Moja je obitelj došla u SAD 1991. godine, a ja sam rođena u Černihivu u Ukrajini 1983. Ukrajinci su ponosni i hrabri ljudi koji zaslužuju našu pomoć sada kad im je ona potrebna. Ovaj nepravedni napad na Ukrajinu i čovječanstvo općenito je užasan i Ukrajinci trebaju našu podršku... Dok svjedočimo njihovoj hrabrosti, također svjedočimo i nezamislivim mukama onih koji su morali otići na sigurno. Ovo prikupljanje sredstava namijenjeno je izbjeglicama", napisala je Kunis.

25. travanj 2024 04:30