StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDIRNULO I PREVODITELJA

Zelenski održao emotivni govor, zastupnici u EU parlamentu nagradili ga gromoglasnim pljeskom: ‘Zauvijek nas napuštaju naši najbolji ljudi‘

Piše PSD
1. ožujka 2022. - 13:34

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dočekan je ovacijama od strane diplomata dok se obraćao Europskom parlamentu, govoreći okupljenima preko videopoziva da se njegova zemlja bori za opstanak, piše Slobodna Dalmacija.

- Ne mogu reći dobro jutro, dobar dan ili dobra večer. Jer, za mnogo ljudi ovaj dan nije dobar. Za neke je ovaj dan zadnji..., rekao je Zelenski pred Europskim parlamentom. 

image
John Thys/AFP

- Borimo se samo za našu zemlju i našu slobodu, rekao je Zelensky, zbog čega se prevoditelj EU parlamenta na engleskom jeziku malo zagrcnuo od emocija.

- Želimo vidjeti našu djecu živu. Mislim da je to pošteno. Borimo se za život... Borimo se za opstanak. Ovo je naša najveća motivacija.Također, borimo da budemo ravnopravni članovi Europe. Vjerujem da danas svima pokazujemo to što jesmo, kazao je ukrajinski čelnik. 

image
John Thys/AFP

- Drago mi je čuti vaše poruke podrške. Drago mi je da ste ujedinjeni, rekao je na početku govora Zelenski.

- Ukrajinci plaćaju ultimativnu cijenu u obrani slobode. Ali, neće nas slomiti. Jaki smo. Ukrajinci smo. Mi ćemo pobijediti. Zauvijek nas napuštaju naši najbolji ljudi. Najjači među nama. Ukrajinci se bore za svoju zemlju i za svoju slobodu. Ukrajinci su nevjerojatni, rekao je predsjednik te pozvao Europsku uniju da dokažu da su uz Ukrajinu. 

- Bez vas, Ukrajina će biti usamljena. Dokazali smo svoju snagu. Poput vas smo. Pa dokažite da ste uz nas. Dokažite da nas nećete napustiti. Dokažite da ste Europljani i da će život nadjačati smrt i da će svjetlo pobijediti tamu, zaključio je. 

image
John Thys/AFP

Emotivni govor dotaknuo je gotovo sve zastupniku u parlamentu koji su predsjednika napadnute države nagradili pljeskom prije i nakon izlaganja. 

Podsjetimo, Zelenski je u ponedjeljak predao zahtjev za izvanrednim učlanjenjem u Europsku uniju. 

06. svibanj 2024 14:08