StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetredovite aktivnosti

Zbog pregleda tunela i remonta energetske opreme u HE na Trebišnjici, Herceg novi 11 dana bit će na visoko restriktivnom režimu dotoka vode iz vodospreme Plat

Piše DV
3. rujna 2022. - 17:11

Herceg Novi će od 5. do 14. rujna biti bez dotoka vode s vodostana Plat, zbog redovnog godišnjeg remonta tunela HE na Trebišnjici i imat će višesatne restrikcije vode, najavili su iz hercegnovskog “Vodovoda”, prenosi Trebinje live.

Elektroprivreda Republike Srpske, odnosno sustav Hidroelektrane na Trebišnjici i Hrvatska elektroprivreda (HEP), pogon HE “Dubrovnik”, obavijestili su hercegnovski “Vodovod” da će započeti remontne aktivnosti na energetskoj opremi. To uključuje pregled dovodnog tunela između dvije hidroelektrane.

– Iz tog razloga biće ispražnjen tunel pa tako i obustavljen dotok vode za Herceg Novi, od vodostana “Plat”. Bezvodno stanje tunela najavljeno je u terminu od 5. do 14. rujna u ponoć, dok pražnjenje tunela, pišu, počinje 4. rujna u 22 sata.

Iz hercegnovskog vodovoda očekuju najkasnije 15. rujna do podne puštanje vode u punom kapacitetu nakon obaveznog tretmana za higijensku ispravnost vode za piće.

Tijekom 11 dana bit će na raspolaganju voda iz lokalnih izvorišta, navode i dodaju kako će ukupna raspoloživa količina vode u periodu remonta hidrotunela i obustave dotoka vode iz vodostana Plat, biti 240 l/s.

-Neće biti dovoljno vode za kontinuirano snabdijevanje cijele općiine, svih visinskih zona. Zato je neophodno uvođenje restriktivnog režima, s tim da će naselja Kamenari i Bijela biti izvan tog režima.".

02. svibanj 2024 16:41