StoryEditor
Hrvatska i svijetUSUSRET SEZONI |

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO IZDAO UPUTE ZA HOTELE - Odmor za većinu gostiju i ove bi godine trebao biti ugodan

Piše Jutarnji list
11. svibnja 2020. - 19:45
Valamarovi hoteli ponovno dobitnici najprestižnije turističke nagrade na svijetu
Nakon višetjednih špekulacija o tome kako će ovo ljeto izgledati boravak turista u domaćim hotelima, HZJZ je večeras napokon izdao preporuke, a ispada da bi odmor za većinu gostiju i ove godine trebao biti ugodan. piše Jutarnji list.

Naravno, uz poštivanje obavezne dstance od metar i pol koliko će, kao i u ostalim ugostiteljskim objektima, morati biti razmaknuti stolovi u hotelskim restoranima i barovima.

Najviše novosti bit će vezano uz wellness s obzirom da Zavod preporučuje da se ukinu vlažne saune dok bi one poput finske trebale normalno nastaviti raditi.

Osim toga, niti za osoblje niti za goste nije propisana obveza nošenja maski, a gostima se preporuča što manji kontakt s osobljem što znači da je preporučljivo napraviti digitalni check-in, najaviti potrebu za plaćanjem računa, recepciju po mogućnosti pregradom odvojiti od prostora za boravak gostiju i slično.

Ispred hotelskih dizala morat će biti napisnano koliko se osoba istovremeno smije ukrcati, a gosti će moći odabrati da im se sobe čišće rjeđe i ručnici rjeđe mijenjaju, kako bi spriječili nepotreban ulazak osoblja u sobu.

Prema naputku kako je on sada napisan, broj gostiju u hotelu neće biti ograničen sve dok se može garantirati propisana distanca, a nema niti preporuka po pitanju usluživanja hrane, kao niti njezinog konfekcioniranja, piše Jutarnji list.
13. lipanj 2021 12:11