StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBivši vojni kompleks

Zatražio i dobio mišljenje Povjerenstva za sukob interesa : Ministar Ivan Paladina ne bi trebao sudjelovati u projektu Kupari

Piše PSD.
8. travnja 2022. - 15:57
Zagreb, 080422. NSK, Hrvatske bratske zajednice. 112. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na fotografiji: Ivan PaladinaRanko Suvar/Cropix

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dalo je u petak ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivanu Paladini, na njegov zahtjev, mišljenje da on kao ministar ne bi trebao sudjelovati u postupku u vezi bivšeg vojno-hotelskog kompleksa Kupari.

Izvjestitelj u tom predmetu Davorin Ivanjek ustvrdio je da svaki dužnosnik kad stupi na dužnost treba zatražiti mišljenje Povjerenstva u slučaju dvojbe o tome predstavlja li neko ponašanje povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

U zahtjevu za mišljenjem Paladina je naveo da je od 2015. do 2018. bio direktor tvrtke Avenue ulaganja, u kojoj ima poslovni udio od 10 posto, koja je kao član zajednice ponuditelja temeljem javnog natječaja odabrana za investitora u Projektu Kupari 1.

Paladina napominje da je s tadašnjim Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom 31. ožujka 2016. sklopio ugovor o realizaciji projekta Kupari 1, a 12. lipnja 2018. aneks te da po njegovim saznanjima projekt može doći u fazu sklapanja novog aneksa.

Taj postupak vodi se u ministarstvu kojem je Paladina na čelu, dok odluku o sklapanju donosi Vlada, objasnio je.

03. svibanj 2024 16:53