StoryEditorOCM

‘Zato što mrzim muslimane!‘ Nakon svađe zbog hidžaba obitelj iz Sandžaka izbačena s plaže. Izbio skandal...

Piše dv
8. kolovoza 2023. - 17:27

Snimak sa plaže kod Utjehe u Crnoj Gori danas je "zapalio" internet. Na kratkoj snimci vidi se kako se muškarac, za kojeg kažu da je vlasnik te plaže, svađa s nekom ženom.

U videu se vidi da je do svađe došlo jer se žena kupala u hidžabu i da je zbog toga izbačena s plaže, ali nema potvrde te informacije.

- Tristo gostiju se buni zbog toga i sad bi se nas se 300 trebalo prilagoditi - kaže čovjek, a onda u svađi objašnjava zašto mu to smeta: "Zato što mrzim muslimane!" Nastavio je govoriti, ali video je u tom trenutku prekinut.

Incident je izazvao veliku prašinu i kritike javnosti, a ujedno je otvorio pitanja o toleranciji i ravnopravnosti na crnogorskom primorju, piše Sandžakpress, a prenosi Kurir.

Navodi se da je riječ o plaži “Rocky Beach” kod Utjehe te da je vlasnik plaže izbacio obitelj “jer je kćerka nosila hidžab”.

- Obitelj je došla na plažu uživati ​​u sunčanju i morskim radostima. No, situacija se naglo zaoštrila jer je intervenirao vlasnik plaže koji je pokazao netrpeljivost prema nošenju hidžaba. Na snimci se, kako se navodi, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i obitelji, tijekom koje je vlasnik izjavio: "Zato što mrzim muslimane." Ovakva izjava izazvala je oštru reakciju prisutnih i negativne komentare na društvenim mrežama. Kako mnogi ističu, "Rocky Beach" često privlači posjetitelje muslimanske zajednice, posebno Bošnjake i Albance. Negativan odgovor na postupak vlasnika ukazuje na zabrinutost zbog moguće diskriminacije i netolerancije prema vjerskim manjinama – navodi Sandžakpress.

03. svibanj 2024 20:33