StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetODJECI "PROZIVKE" SPECIJALNOG CRNOGORSKOG DRŽAVNOG TUŽITELJA

Zastupnik Skupštine Crne Gore novčano kažnjen zbog Morinja

Piše PSD.
14. svibnja 2018. - 14:39

Rješenjem Višeg suda Crne Gore, oporbeni je zastupnik crnogorske Skupštine Nebojša Medojević kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 eura jer nije odao izvor svojih saznanja o žalbama bivših hrvatskih zatočenika logora Morinj.

U rješenju se navodi kako se Medojević kažnjava "zbog odbijanja da svjedoči u predmetu izviđaja koje Specijalnio Državno odvjetništvo Crne Gore vodi zbog krivičnog djela ratni zločin".

Naime, Medojević je u crnogorskim medijima javno ukazao na optužbe civila- bivših logoraša Morinja koji su tom prilikom prozvali i bivšeg majora KOS-a odnosno Kontraobavještajne službe JNA Milivoja Katnića koji trenutačno obnaša dužnost specijalnog državnog tužitelja Crne Gore koji je zadužen upravo za ratne zločine!

Navode Medojevića je potvrdio i Metodije Prkačin iz Cavtata, inače član Udruge logoraša sprskih i crnogorskih koncentracijskih logora. O tome je "Dubrovački vjesnik" već pisao u tiskanom izdanju. Kao skupštinski zastupnik, Medojević je u Specijalnom tužiteljstvu Crne Gore dao iskaz prema kojem ima spoznaje da se Katnić nalazi na hrvatskom popisu osoba osumnjičenih za počinjeni ratni zločin. naveo je da ga neki građani konavala optužuju za počinjeno silovanje te zlosdtavljanje i mučenje u Konavlima tijekom ratne 1991- 1992. godine te da je podatke o tome dobio od jednog hrvatskog državljanina čiji mu identitet nije poznat, ali se s njim susreo u Sutorini. No, s tom osobom su ga, naglasio je, povezale osobe iz diplomatskih krugova Republike Hrvatske. te osobe osobno pozna, ali kak ose radi o tajnim podacima, ne može otkriti njihov identitet jer bi inače trpile posljedice u Hrvatskoj.

No, Medojević u istrazi koju vodi Specijalno tužilaštvo na čelu kojeg je Katnić, nije htio odati izvore svojih spoznaja. O spomenutom rješenju o kažnjavanju Medojević nam kaže:

- Ovo je rešenje donijeto na bazi zahtjeva Specijalnog Državnog tužilaštva i Katnića zbog mojih javnih izjava koje se bave optužbama iz Cavtata protiv Katnića. Tražio sam izuzeće Katnića zbog sukoba interesa. Međutim, Visoko Državno tužilaštvo Crne Gore nije usvojilo moj prijedlog i sada Katnić vodi istragu protiv Katnića!

09. svibanj 2024 23:41