StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTRAGEDIJA U PLATU

Zašto kasni suđenje za Hidroelektranu Dubrovnik: Doris Košta, odvjetnica oštećenih obitelji, Županijskom sudu šalje požurnicu

Piše DV
1. prosinca 2021. - 11:43

Doris Košta, odvjetnica oštećenih u slučaju Hidroelektrana Plat u ime oštećenih Božene Pozniak, Hrvoja Radića, Tomislava Grljevića i Pera Milkovića uputila je podnesak - požurnicu. Kako navodi, od podizanja optužnice je prošlo više od 13 mjeseci, a od potvrđivanja optužnice 5 mjeseci. Stoga moli sud da izvijesti o stanju spisa i poduzetim radnjama kako bi se prvo ročište zakazalo što prije.

Kako se neslužbeno doznaje, suđenje nije još počelo iz dva razloga. Prvi je izuzeće koje je zatražio i dobio sudac Zoran Čengija nakon što mu predmet dodijeljen. Suđenje će preuzeti drugi sudac, Marin Lučić, ali za to još nisu ispunjeni svi formalni uvjeti.

Drugi razlog povezan je s provođenjem epidemioloških mjera. Naime, u najveću sudnicu dubrovačkog suda, po aktualnim mjerama, ne mogu se smjestiti svi koji u suđenju moraju sudjelovati. Procjenjuje se da je taj broj oko trideset ljudi.

Pretpostavlja se da će sud morati iznajmiti veći prostor ili se, barem djelomično, osloniti na online tehnologiju.

24. travanj 2024 19:03