StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDIVLJI GRADITELJ

Zašto je bespravni graditelj iz Turske pokušao pobjeći u Crnu Goru? Otkriveno da mu na Jadranu živi žena

Piše Saša Ljubičić/SD
12. veljače 2023. - 16:01

U zračnoj luci u Istanbulu, jučer je uhićen turski poduzetnik u građevinarstvu Mehmet Yacar Coksun. Priveden je zbog sumnje da je nelegalno izgradio rezidenciju koja je srušena u potresu, a zatim pokušao uhvatiti let i pobjeći u Crnu Goru, gdje je jedan od vlasnika i osnivača kompanije "Antis Montenegro" u Budvi, piše Slobodna Dalmacija.

Kako piše podgorička Pobjeda, prema javnim podacima Company wall bussines, njegov brat Husein Yalcin Coksun vlasnik je 95, a Mehmet preostalih pet posto kompanije koja se bavi građevinskom djelatnošću.

Turski mediji pišu da Husein boravi u Budvi, te da se njegova supruga, koja ima veze sa poslovanjem u Hataju, također nalazi u Crnoj Gori.

Tvrtka "Antis Montenegro" 2018. godine počela je s radom u Crnoj Gori, a kako navode turski mediji, pored građevinskih djelatnosti, kompanija pruža i konzultantske usluge o privremenom boravku i državljanstvu.

Tamošnji mediji navode da su ove informacije prenijete crnogorskim vlastima.

Kako prenosi Pobjeda, tvrtka braće Coksun se pri izgradnji uništene rezidencije u Hataju navodno obavezala poštovati regulative o potresima, no toga se u praksi nisu držali.

Rezidencija koja se, za razliku od zgrada u okolini, prošlog tjedna srušila u potresu, imala je trinaest katova i 250 stanova, a pod njenim ruševinama živote je izgubilo stotine ljudi.

Pretpostavlja se da je Mehmet Coksun zbog toga jučer pokušao pobjeći iz Istanbula u Budvu.

26. travanj 2024 14:35