StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPlay it again

Vučić sutra otvara novu željezničku stanicu koju je otvorio prije sedam godina; Stanica još nije dovršena

Piše dv
19. listopada 2023. - 18:03
Aleksandar Vučić je 2016. godine otvorio željezničku stanicu ”Beograd centar”, odnosno Prokop. Sutra će to napraviti ponovno (ilustracija)Oliver Bunić/Afp

Aleksandar Vučić u petak će otvoriti željezničku stanicu "Beograd centar", odnosno Prokop.

Ova vijest ne bi bila čudna da predsjednik Srbije nije već otvorio, kako je tvrdio 2016. godine, "dovršeni Prokop". Na kritike da kolodvor još nije u potpunosti završen odgovoreno je da "ima sve što jedan kolodvor treba imati", a da će ostali radovi biti "nadopuna postojeće infrastrukture".

Bilo bi još manje čudno da predsjednik 2022. godine, tijekom promotivne turneje brzim vlakom "Soko", nije ponovio da je Prokop konačno dovršen, uz napomenu da je to učinjeno samo u njegovom mandatu, piše Danas.

Najčudnije je što stanica Prokop, koja je izgrađena 1977. godine, postoji više od tri desetljeća i putnici se njome dugo koriste. Druga je priča da su ga od devedesetih političari nebrojeno puta otvarali iako nije bio u potpunosti dovršen, uključujući i tadašnjeg premijera Vučića koji ga je otvorio 2016. unatoč tome što gradnja kolodvorske zgrade nije bila do kraja dovršena.

Sudeći prema fotografijama s mjesta događaja, čini se da Prokop, iako našminkan, još uvijek nije u potpunosti završen. Gornji dio kolodvora napokon je uređen, ali još uvijek nije u potpunosti završen i nema sumnje da će i nakon odlaska Vučića i političke delegacije obrtnici morati raditi.

Otvaranje nedovršenih objekata nažalost obilježje je i hrvatskih političara pa se takvi objekti ili dovršavaju naknadno ili čekaju nekog drugog svečanog otvarača nedovršenog objekta.

image

Vučić je primjer političara koji je u stanju raspravljati u beskonačnost je li objekt završen ili nije (ilustracija)

Oliver Bunić/Afp
27. travanj 2024 08:11