StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Specijalne‘ zasluge

Vladimir Putin odlikovao najvišim državnim odličjem i herojem Rusije proglasio čečenskog krvnika čiji je ratni put popločan krađama i okrutnim ubojstvima

Piše dv
26. travnja 2022. - 18:38

Među brojnim zločincima koje je odlikovao ruski predsjednik Vladimir Putin je i čečenski ubojica i zastupnik u Dumi -Adam Sultanovič Delimhanov. Kremlj ga je počastio ordenom heroja Ruske Federacije. U objavljenom ukazu stoji da mu je Putin dodijelio tu titulu za "hrabrost i herojstvo iskazano tijekom specijalne vojne operacije na teritoriju Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike i Ukrajine".  

O kakvom se 'herojstvu' radi dobro znaju Ukrajinaci kao i cijeli svijet. Brojni su dokazi neviđene brutalnost čečenskih krvnika, a njihov ratni put popločan nevinim žrtvama. Odgovorni su za masovna ubojstva i zlostavljanja civilnog stanovništva, a kuda je njihova vojska prošla, nije ostalo ništa vrijedno što nije ukradeno, donosi Slobodna Dalmacija.

Delimhanov je karijeru započeo kao bravar, a rodbinska povezanost i odanost Ramzanu Kadirovu brzo ga je vinula u sam vrh politike. Kadirov je prije koji dan na svojim stranicama objavio video čečenskih bradonja i njihovog zapovjednika Delimhanova kako  poziraju u razrušenom Mariupolju.  

 - Cijeli teritorij je sustavno očišćen  od nacionalista, banderovaca, šejtana i svakog drugog smeća. Zauzeta je u upravna zgrada metalurškog kombinata Azovstala koja je od posebnog strateškog značaja – napisao je u toj objavi ljubitelj Prada čizama, Ramzan Kadirov.

Amnesty International Delimhanova je u veljači prozvao zbog snimke koju je on osobno podijelio na društvenim mrežama, a na kojoj prijeti "odsijecanjem glave" borcu za ljudska prava Abubakaru Jangulbaevu i svim članovima njegove obitelji.

Odlikovani Delimhanov zapovijeda jedinicama koje su, između ostaloga, bile kadre ukrasti i odvući 1500 kilometara daleko u Čečeniju, poljoprivrednu mehanizaciju vrijednu milijune eura.

Ukrajinski mediji su nedavno objavili kako su Čečeni s izložbenog prostora Agrotek-Investa, službenog zastupnika "John Deere" i "Väderstad" poljoprivredne mehanizacije, u ukrajinskom gradu Melitopolju ukrali tri nova JD kombajna s760, traktor i pet Väderstad Tempo sijačica kao i 20 tona brendiranog maziva, vrijednih 1,5 milijun eura. Zahvaljujući GPS lokatorima, oštećena tvrtka uspjela je otkriti da se skupocjena poljoprivredna mehanizacija nalazi u Čečeniji, u selu Zakan-Yurt u blizini Groznog. Teška oprema je odvučena na ogromnu farmu specijaliziranu za uzgoj žitarica koja se nalazi u rodnom selu čečenskog političara Muslima Hučijeva i njegova brata Tamerlana Hučijeva koji je na čelu tog okruga.

Tamerlan Hučijev je poznat i po tome što je bio 11 godina izvršni direktor Zaklade „Akhmat Kadirov“ na čije je svečanosti redovito dolazio Adam Delimhanov.

 

10. svibanj 2024 05:21